home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Jégtörés helyett barátkoztunk
(Tha)
2006.03.01.
Jégtörés helyett barátkoztunk

Az irodalmi szakkör tagjaiFebruár 24-én, Jégtörő Mátyás napján, Kúlán, a Népkör Művelődési Egyesületben vendégeskedtünk, ahol rendkívül jó hangulatú élőújságot tartottak szerkesztőségünk jelen lévő tagjai: Dudás Károly főszerkesztő, Tóth Lívia szerkesztő, Tóth Tibor újságíró, Szalai Attila...

Az irodalmi szakkör tagjai

Február 24-én, Jégtörő Mátyás napján, Kúlán, a Népkör Művelődési Egyesületben vendégeskedtünk, ahol rendkívül jó hangulatú élőújságot tartottak szerkesztőségünk jelen lévő tagjai: Dudás Károly főszerkesztő, Tóth Lívia szerkesztő, Tóth Tibor újságíró, Szalai Attila karikatúrista és Szabó Attila fotóriporter.
A himnusz elhangzása után az egybegyűlteket, akik teljesen megtöltötték a művelődési egyesület nagytermét, Valka Károly elnök köszöntötte. Miután Holló Karolina felolvasta Dudás Károly nyolc évvel korábbi írását, amely szintén a kúlai Népkörről szólt, a Hét Nap főszerkesztője üdvözölte a helybelieket. Egy jó hírrel is szolgált, ugyanis bejelentette, hogy a VMMSZ közvetítésével 400 ezer forintot kapnak a Határon Túli Magyarok Hivatalától a székházuk tatarozására.
A műsor kezdetén a színt a Népkör irodalmi szakkörének a tagjai: Turza Szabolcs, Rom Szabina, Puskás Dominika, Puskás Arnold, Papjcsik Kornél, Szabó Csongor, Holló Zsolt, Lackó Krisztina, Bálind Zoltán, Magyarics Krisztina, Szabó Ákos, Kanyó Alekszandra, Lackó Andrea vették birtokukba -- verset mondtak és az önálló írásaikat olvasták fel. A Petőfi brigád Általános Iskola és a Népkör énekcsoportja Vendel Gyöngyi felkészítésével vajdasági népdalokat adott elő. A szabadkai Kovács Birkás Tamara, a Szólj, síp, szólj! vetélkedő négyszeres első díjasa népdalcsokorral örvendeztette meg a jelenlévőket, majd a szintén szabadkai Ballangó együttesnek tapsolhatott a közönség. Először kuruc dalokat énekeltek a Verses magyar história című CD-jükről, majd József Attila verseiből következett egy válogatás. Tóth Tibor egy, a focival kapcsolatos jegyzetét hozta magával, majd a programot a Népkör Bartók Béla nevét viselő vegyes kara zárta Pretorius: Szép magyar muzsika című művével és a Szózattal.

Telt ház előtt léptünk fel - Szabó Attila fotói

Szalai Attila karikatúra-kiállításának egyik darabját ajánlotta fel annak a szerencsés nézőnek, aki az élőújság napján vagy a hozzá legközelebb eső dátumon ünnepli a születésnapját. Körmöczi Gizella jelentkezett, aki február 25-én született, és boldogan ki is választotta az egyik rajzot. A 60 éves Hét Nap szerkesztősége könyvekkel és előfizetésekkel is kedveskedett a széksorokban ülőknek.
Ezen az esős, sáros napon Mátyás nemigen találhatott jeget, pedig a jég megtörésére nagy szükségünk lenne. Főleg magunk között, hogy megtaláljuk már végre a helyes utat. Ebben segítettünk egymásnak a kúlaiakkal, akiknek köszönjük a vendéglátást.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..