home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Javul a járványügyi helyzet, további enyhítések léptek életbe
Pannon RTV
2021.05.15.
LXXVI. évf. 19. szám
Javul a járványügyi helyzet, további enyhítések léptek életbe

A rendkívüliből Szerbia átlépett a bizonytalan járványügyi helyzetbe - jelentették be a válságstáb pénteki ülése után.

Pénteken az illetékesek elemezték a helyzetet és újabb intézkedéseket javasoltak a szerb kormánynak. A tartományi egészségügyi titkár elmondta, a járványhelyzet nem romlott az ünnepek után két héttel, ennek eredményeként pedig újabb enyhítésekről döntöttek. A fodrászatoknak ezentúl 4 négyzetmétert kell számolniuk egy benn tartózkodó személy esetében. Emellett szakmai rendezvények megtartására is lehetőség lesz 100 főig a szabályok szigorú betartása mellett - mondta Gojković. Amennyiben tovább javul a helyzet és a vakcináció is jól halad, június 21-től nagyobb összejövetelek is tarthatók lesznek az országban. Ehhez azonban a felnőtt lakosság legalább felének fel kell vennie a védőoltást.

Zoran Gojković: „Jelenleg több mint 2 250 000 szerbiai állampolgár már megkapta legalább az első adag oltást. Ez százalékban kifejezve körülbelül a felnőtt lakosság 42,5 százaléka. Továbbá több mint 1 700 000-en már mindkét koronavírus elleni oltóanyagot felvették. Ez az, ami minket örömmel tölt el, és ez az, ami jó, ami azt jelzi, hogy jó úton haladunk, hogy kilépjünk abból az állapotból, amelyet ma bizonytalan járványügyi helyzetnek nevezünk.”

Szerbiában sokkal kedvezőbb a járványügyi helyzet, és a csökkenőben van a koronavírusos betegek száma is, ezért szombattól megengedettek a zárt térben történő szakmai összejövetelek 100 főig - emlékeztetett Darija Kisić Tepavčević. A munka- és szociálisügyi miniszter kiemelte, továbbra is fontos a maszkviselés, a legalább két méteres távolságtartás és a zárt helyiségek szellőztetése.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..