Javul Vincer László állapota

Javul Vincer László állapota

Egy hónap telt el azóta, hogy beszámoltunk a csantavéri Vincer László drasztikusan romló egészségügyi helyzetéről. A melanómában szenvedő fiú jelenleg valamivel jobban érzi magát, és örömmel számolt be a pozitív változásokról. Majdnem két héttel ezelőtt jutott hozzá az egyetlen reménysugarat jelentő méregdrága gyógyszerhez.

— El sem hiszem,  ami történik — mondja Laci. —  Ha a környezetemben nem látnák rajtam a változást, azt hinném, képzelődöm. Nem egészen két hete kezdődött el a kezelésem, és az állapotom jelentős változásokon megy keresztül. Napok telnek el úgy, hogy nem használom a morfiumot, holott azelőtt naponta kétszer is kellett a fájdalomcsillapító tapasz használata mellett. A hónom alján levő daganat az utóbbi napokban  valamelyest visszahúzódott, és nem érzek olyan lüktető, hasogató fájdalmat, mint korábban Azt is örömmel észlelem, hogy megjött és növekszik az étvágyam. Fantasztikusan érzem magam!

— Ez valóban csodálatos  hír. Követed-e, hogy kik segítettek a cikkek megjelenése után?

— Természetesen. Ez csodálatos! A riport után Antun Kovačev autós találkozót szervezett Szabadkán. A helyi Caritas jótékonysági bálat rendezett. A Hunyadi János Általános Iskolában értem tornáztak. A zumba délutánért Perović Olgának vagyok hálás, a szombati buliért pedig a Nexus klubnak. Február 20-án a Bartók Béla Művelődési Egyesület ad helyet Rencsényi Elvira könyvbemutatójának, ahol az én helyzetem is szóba kerül. Csodálatra méltó, hogy mennyi jószándékú ember él a környezetemben, és mind segíteni akar rajtam.

— Ügyvéddel követitek a pénzadományok érkezését a számládra... Ért-e meglepetés?

— Igen. Nagyon meglepődtem, amikor megtudtam, hogy Szibériában is hallottak az esetemről. Mártitól megszerezték a számlaszámomat, és a befizetés meg is érkezett. Ausztráliából és más országokból is jöttek már adományok. Sokan felkerestek személyesen is, a tőlük kapott összegeket is a számlámra helyeztem, hiszen most a következő gyógyszeradag megvásárlására gyarapszik a pénz. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki hozzájárult a gyógykezelésemhez. Ezúton szeretném mindenkinek megköszönni az eddigi és a további támogatásokat is. Nem adom fel! — fejezte be a beszélgetést az immár mosolygó fiú.

Laci továbbra is számít az a segítségükre.

Vincer László nevére a pénzadományt a következő
számlaszámra fizethetik be: 310-7210100008866-81.
Külföldről devizaszámlán keresztül támogathatják a fiú gyógyulását: 7230700017819.
Külföldről való átutaláskor kérhetik a Swift kódot: CONARS22

IBAN-medjunarodni bankarski broj:
RS35310723070001781985

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Interjú rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink