home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Javaslat a kötelező sorkatonai szolgálat modelljére
2024.04.24.
LXXIX. évf. 17. szám
Javaslat a kötelező sorkatonai szolgálat modelljére

A szerb hadsereg a hónap végéig átadja Aleksandar Vučić elnöknek, főparancsnoknak a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítására vonatkozó értékelést és javaslatot, ami a kötelező sorkatonai szolgálat modelljére, illetve azokra a tervekre vonatkozik, amelyekkel megteremtik a szolgálat aktiválásának feltételeit.

A korábbi hírek alapján három hónapig tartana a katonai szolgálat, amit Aleksandar Vučić szerb elnök javasolt két évvel korábban. Az államfő viszont idén januárban módosította ezt a kijelentést, utalva arra, hogy a sorkatonai szolgálat 100 vagy 110 nap lehet.

A becslések szerint az állam számára 90 millió és 600 millió dinár között mozogna a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállításának költsége – írja a Politika napilapra hivatkozva a Vajdaság Ma hírportál.

Forrás: Politika, Vajdaság Ma

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..