home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Játszva tanultak focizni
Tóth Tibor
2020.07.07.
LXXV. évf. 27. szám
Játszva tanultak focizni

A tavalyi Juventus-tábor után az elmúlt héten megrendezték az első TSC-focitábort a topolyai labdarúgó-akadémián, melyen százhuszonnégy, 2008 és 2013 között született kisfiú és kislány vett részt. Az ötnapos tábor során a tizenkét edző, valamint az ifjúsági és a serdülőcsapatból kikerülő segítőik külön csoportban foglalkoztak a 2008/2009-ben, a 2010/2011-ben és a 2012/2013-ban született kisfiúkkal és kislányokkal.

— Úgy döntöttünk, jó lenne kihasználni azt az időszakot, amikor a felnőttcsapat nincs itt az akadémián, az edzőink viszont igen, így ez a hét ideálisnak bizonyult a TSC-focitábor megszervezésére. Tapasztalatunk már van, a megfelelő rendszer is ki van alakítva, de azért megnéztük, mások mindezt hogy csinálták, és a látottakat összegezve alakult ki nálunk az idei tábor. Annak külön örülünk, hogy a legkisebbek, a 2012/13-ban születettek nagyszámban jelentkeztek, akik saját klubjukban még kezdőknek számítanak. Szintén örömmel tölt el bennünket, hogy a nap végén, a munka végeztével a gyerekek arcán az elégedettség jeleit látjuk, tehát hogy jól érzik magukat nálunk, ismerkednek, barátkoznak egymással. A tábor célja, hogy a gyerekek tapasztalatot és élményeket szerezzenek, és jó érzésekkel emlékezzenek vissza az itt eltöltött öt napra. Játszva tanulnak futballozni, tehát a tanulásra is nagy hangsúlyt helyezünk. Az edzésprogramot úgy állítottuk össze, hogy a gyerekek örömmel végezzék a gyakorlatokat. A táborba kisfiúk és kislányok is érkeztek, viszont jövőre már sokkal nagyobb létszámban kell gondolkodnunk, mivel nagyon nagy az érdeklődés. Mindent megteszünk, hogy jövőre még több fiatal labdarúgó-palánta látogasson el hozzánk. Úgy látom, hogy a táborban mindenki örömmel csinálja azt, amit a legjobban szeretünk, a labdarúgást — értékelt a tábor harmadik napján Palágyi Szabolcs, a TSC Labdarúgóklub vezérigazgatója.


A szerző felvételei

A gyerekek lelkesedéssel végezték a különféle labdás gyakorlatokat, cseleztek, szlalomoztak, kapura lőttek. A hétéves, péterrévei Mihalecz Gábort az egyik gyakorlat után kérdeztem arról, hogy érzi magát a labdarúgótáborban.

— Két éve focizom a péterrévei Jedinstvo csapatában, a táborban nagyon jól érzem magam. A labdarúgásban nagyon szeretem, hogy lehet lőni, cselezni és meccseket játszani, már több barátságos labdarúgó-mérkőzés is mögöttem van. Játszottam már középcsatárt és hátvédet is, de legközelebb a csatár szerepköre áll hozzám, mivel szeretek gólt lőni — mondta a fiatal labdarúgó.

A gyerekek a tábor végén felszerelést, mezt, rövidnadrágot, labdát, napellenzőt, reklámanyagot tartalmazó csomagot kaptak, de ennél sokkal nagyobb kincs számukra az az öt nap, amelyet a labda bűvöletében tölthettek.

A felvételek a tábor harmadik napján készültek.

 


(FK TSC BAČKA TOPOLA)

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..