home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Játszva közeledni Istenhez
Bíró Tímea
2023.07.28.
LXXVIII. évf. 30. szám
Játszva közeledni Istenhez

A lehűlés és a nedves időjárás sem vette el a csantavéri gyerekek kedvét a közös játéktól és élményszerzéstől, rengeteg kerékpár sorakozott a Bétel Baptista Imaház udvarán. Hangos énekszóra érkeztünk, a Gyerekhét hangulata már a reggeli órákban kiváló volt.

A Bétel Baptista Gyülekezet 2000-ben vásárolta meg azt az épületet, amely ma a székhelye a csantavéri főutcán. Nagy Tibor, a gyülekezet vezetője elmondta, hogy huszonöt éve rendszeresen megrendezik az ötnapos napközi tábort, mely nagyon népszerű a településen:

— A sok év alatt bejáródott a program, minden napot közös énekléssel kezdünk, és nem maradhat el a bibliai tanítás sem, mert kiemelten fontosnak tartjuk azt, hogy a következő generációk figyelmét Isten felé irányítsuk. Ezután játék, korosztályok szerinti csoportbeszélgetések, kézműves-foglalkozások és uzsonnázás tölti ki a délelőtti órákat, 9-től 12.30-ig. Délután pedig különféle játékok várják a gyerekeket. Nem határoztuk meg a korosztályt, egészen néhány hónapos kortól tizenkét-tizenhárom éves korig érkeznek hozzánk a fiatalok. Szinte az egész gyülekezetet mozgósítani kell a táborban, hiszen körülbelül nyolcvan gyerek vesz részt a programjainkon, emellett pedig a háttérben imádkoznak értünk, gondolnak ránk, és adakoznak is nekünk, ami szintén nagyon fontos. A tábor költségeit a támogatóink jóvoltából tudjuk fedezni. Az idén is van hét olyan táborozónk, aki máshonnan érkezett, itt alszik az épületben, és nem engedhetné meg magának, hogy részt vegyen egy ilyen táborban. A támogatóink közül a svájci Kelet-Európa Missziót emelném ki, mely Szerbiában is működik — tudtuk meg Nagy Tibortól, aki azt is elmondta, hogy a gyülekezetnek több mint harminc aktív tagja van, és rendszeresen tartanak gyermekfoglalkozásokat, istentiszteleteket, kialakítottak egy bibliamúzeumot, több rászoruló családnak segítenek adománycsomagokkal, valamint gyermektámogatási programokat is működtetnek.

A napközi tábor egyik különlegessége, hogy a fabatka a pénzneme, melyet különféle aktivitásokért, jó cselekedetekért lehet begyűjteni, és fabatkával játékokat lehet vásárolni, ezáltal is ösztönzik a gyerekeket arra, hogy aktívan részt vegyenek a tábor programjain. Ottjártunkkor néhány lelkes táborozót és kísérőt is megszólaltattunk.

A hetvenhárom éves Ivanics Rózsa két dédunokáját kísérte el a gyerekhétre:

— Anitics Alíz ötéves, Adél pedig nyolcéves. Most vagyunk második alkalommal itt, és úgy látom, szeretnek idejönni. Tetszik nekik az is, hogy fabatkával lehet vásárolni, egyik alkalommal a kisebb segítette ki a nagyobbat, majd fordítva, hogy mindketten tudjanak valamit vásárolni, úgyhogy igazságosan megoldották.

A tizenhárom éves Csetvei Noé rendszeres visszatérője a gyerekhétnek, ötéves korában vett részt először a programokon:

— Nagyon izgalmas és motiváló számomra, hogy fabatkát lehet gyűjteni, és játékot, édességet lehet rajta vásárolni, én leginkább az édességre pályázok, mert a játékok nekem már nem érdekesek. Az sem zavar, hogy borongós idő is volt, a hangulat ettől függetlenül nagyon jó. Jövőre is itt leszek!

Romić Nikoletta tizenkét éves, és harmadszor vesz részt a táborban. A kézműves-foglalkozások a kedvencei, azon belül a gyöngyfűzés áll hozzá a legközelebb, örömmel viszi haza a táborban elkészített alkotásait.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..