Játszik, táncol, énekel

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Játszik, táncol, énekel

Jegercsik CsabaA csókai származású Jegercsik Csaba 2001-ben végzett a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán, Szirtes Tamás osztályában. A kiváló ének- és tánctudással, de prózai színészi képességekkel egyaránt felvértezett fiatalember mára a Pesti Magyar Színház...

Jegercsik Csaba

A csókai származású Jegercsik Csaba 2001-ben végzett a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán, Szirtes Tamás osztályában. A kiváló ének- és tánctudással, de prózai színészi képességekkel egyaránt felvértezett fiatalember mára a Pesti Magyar Színház egyik legsokoldalúbb művészévé vált. Jelenleg játszik a La Mancha lovagja, a My Fair Lady, a Macskafogó, az Ábel, a Liliomfi, a Hullámtörés, a Fel is út, le is út, a Máli néni stb. darabokban. Vendégművészként fellép a Vámpírok bálja című musicalben, ahol Ambronsius professzort, a rettenthetetlen vámpírvadászt alakítja.
A Főnix-díj (2005) és az Agárdy-emléklánc (2007) után 2008-ban megkapta a Farkas-Ratkó Díjat (Farkas István 1848-as honvédtiszt és felesége alapította), amelyet a Magyar Színház társulatának titkos szavazatai alapján ítélnek oda. Az elismerést 1884-től 2000-ig, a régi Nemzeti Színház utolsó évadjáig, egy-egy kivételtől eltekintve minden évben kiadták. 2005-ben a Pesti Magyar Színház és az új Nemzeti Színház vezetői, Iglódi István és Jordán Tamás, megpróbáltak megoldást találni, s úgy döntöttek, hogy egyrészt figyelembe veszik az alapító okirat rendelkezését, amely szerint a mindenkori Nemzeti Színház társulatát illeti a gyűrű, de ugyanakkor azt is méltányolják, hogy a társulatok történelmi múltját nézve a jelenlegi Magyar Színház tagjai rendelkeznek gyökerekkel, ők őrzik a máig friss hagyományokat. Így kompromisszumos megoldás született, amelynek értelmében 2005-től váltakozva szavazhat a két társulat a díj odaítéléséről.
- Egy új környezet nem türelmetlenné, inkább kíváncsivá teszi az embert. Egyre több előadásba kerültem be, és ma is sokfélét játszhatok. Közben gondolkoztam külföldi kurzusban, külhoni zeneakadémián, képezni akartam magamat, mert akárcsak a táncban, az éneklésben is éreztem, hogy visszaesem. Most már ilyen szempontból egy kicsit megnyugodtam, de közben folyamatosan bennem van, hogy tanulni még-még. Mondjuk eljárni szteppelni, tangózni, swingelni, énekelni - nyilatkozta Jegercsik Csaba az egyik interjújában.
A La Mancha lovagja, a Hullámtörés és a Fel is út, le is út - egy musical, egy dráma és egy bohózat - három teljesen különböző hangulatú előadás. Csaba a következőket mondta róluk:
- A La Mancha lovagja (rendező: Iglódi István) szerintem a musicalirodalom egyik legszebb darabja. Gyönyörű történet csodálatos zenével, és a főszerep olyan, amit az ember élete végéig el tud játszani. A Fel is út, le is út! (amelyet szintén Iglódi István rendezett) azért nehéz, mert könnyedsége a színésztől nagy figyelmet, pontosságot vár el, s a megírt poénok elmondásán kívül precíz jellemábrázolást is követel. Ebben az előadásban egy segédjegyzőt alakítok, aki egy szerencsétlen rímfaragó, de meg van győződve költői nagyságáról. A Hullámtörés nagyon jól megkomponált előadás. (Rendező: Guelmino Sándor.) Érdekes, élvezetes munkafolyamat volt. Két különböző szerepet játszom benne, az első részben egy gyülekezeti tagot, a másodikban pedig egy különös halászt alakítottam.
A színészet nehézségéről és szépségéről szólva a túlkínálatot említette, ami miatt megalázó helyzetbe kerülhetnek. A szép oldala, hogy azzal foglalkozhat, amit gyermekkora óta szeret - játszik, táncol, énekel -, és még fizetnek is érte.

Címkék: Játszik, táncol, énekel
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink