home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Játsszunk együtt — közösségben!
Zséli Ágnes
2019.01.23.
LXXIV. évf. 3. szám
Játsszunk együtt — közösségben!

Ügyességi, gyorsasági és körjátékok, jókedv, kacagás, versengés, társalgás — ez jellemezte a téli szünidőben megrendezett Játszóházat, melyet a törökbecsei Teleház szervezett a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából.

A gyermekfoglalkozásoknak a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület nagyterme adott otthont, ahol az óvodások, alsósok és felsősök egy felejthetetlen délelőttöt tölthettek el. A résztvevők elmondták, hogy a szünidei foglalkozáson igazán jól érezték magukat. A kicsiknek különösen a csapatjátékok voltak kedvesek, emellett pedig érdekes volt számukra az úgynevezett Vak Mariska, valamint az az ügyességi versengés, amelynek keretében evőkanállal kellett pingponglabdát a célba juttatni úgy, hogy ne essen le a földre.

A gyermekeken kívül a szülők is örültek a Játszóháznak, hiszen a foglalkozások kitűnő lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy a kicsik megmozgassák izmaikat, és hogy a tanítási szünetben is a kortársaikkal töltsék az időt.

A Játszóház izgalmas, oktató jellegű játékainak levezetését a helyi Rákóczi Ifjúsági Szervezet középiskolásaira bízták.

— Tevékenységünk fő célja, hogy a gyerekeket rávegyük a tartalmas szórakozásra — jegyezte meg Vastag Annamária, az aktivitások fő szervezője, aki elmondta, sok meglepetéssel készültek. — Arra törekedtünk, hogy a játékok minden korosztálynak megfeleljenek. Felhívásunkkal elsősorban a 8 és 14 év közötti korosztályt szólítottuk meg, nagy örömünkre azonban az óvodások is eljöttek. Úgy érezzük, hogy erre az alkalomra azok is kimozdultak egy kicsit a szobából, akik sokat számítógépeznek.

Báló Tibor, a Teleház vezetője elmondta, a Játszóház a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. családbarát programjának keretében valósult meg.

— A Teleház projektuma több korosztályt is felölel, a legkisebbektől az ifjúságig. A Játszóház foglalkozásait a helyi Rákóczi Ifjúsági Szervezet tagjai tartják, akik a Rákóczi Szövetség által szervezett magyarországi ifjúsági vezetőképző részesei voltak. Mindezt, amit ott tanultak, sikerrel alkalmazzák a falunkban. A játszóházak iránt nagy az érdeklődés, mi pedig arra törekszünk, hogy a jövőben havonta legalább kétszer szervezzünk foglalkozásokat, melyekre tavasszal, nyáron a szabadban kerül majd sor, akár egynapos kirándulással egybekötve. Ily módon a legkisebbjeink, valamint a náluk idősebbek is megtanulnak közösségben gondolkodni.

A Törökbecsén megtartott téli szünidei Játszóháznak mintegy húsz résztvevője volt.


A szerző felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..