home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Játéktábor Horgoson
Kovács Laura
2023.08.09.
LXXVIII. évf. 32. szám
Játéktábor Horgoson

Két eseménydús napot tölthettek el a nyolc és tizenkét év közötti gyermekek a Horgoson immár harmadik alkalommal megszervezett Játéktáborban. A rendezvény augusztus 3-án kezdődött a helyi Művelődési Házban, és augusztus 4-én délután zárult a kapuja.

— Az első napon, a délutáni órákban beszélgetős, ráhangolódós játékokkal kezdtünk, majd ismerkedős játékokkal folytattuk az együttlétet. Csapatépítő foglalkozásokat is tartottunk a jelenlévőknek. Két csoportot alakítottunk ki, melyek ismerkedtek, barátkoztak, csapathimnuszt és csapatzászlót készítettek, illetve ügyességi játékokban is megmérettették magukat — mondta Sós Nóra, a tábor szervezője, a Juvenior Polgárok Egyesületének elnöke.


Készül a csapatzászló (Sós Nóra felvételei)

Este a résztvevők tábortűz köré gyűltek, szalonnát sütöttek, majd szórakozásra is volt lehetőségük a diszkóban.

Másnap a Vöröskereszt önkéntesei látogattak el a táborba előadásokat tartani.
— Azt hiszem, nagyon fontos, hogy már gyermekkorban megtanulják az elsősegély alapjait, például sérüléseket ellátni. Ezeket fel is festették egymásra a gyerekek — hallottuk a szervezőtől.


Vidám csoportkép

Molnár Máté már harmadik éve vesz részt a táborban.

— Tetszett, amikor be kellett mutatkozni, és valamilyen tulajdonságot és állatot kellett mondani a nevünkkel. Plakátot is csináltunk, és a mi csapatnevünk a Ravasz Rókák lett.

Berényi Réka először erősíti a táborozók csapatát.

— Nagyon jó a hangulat, sokat játszunk. A zászlófestés nagyon tetszett, a játékok közül nem tudnék kiemelni egyet sem, mivel mindegyik érdekes volt.


Egy kis szalonnasütögetés

Börcsök Liza az eddigi években is jelen volt, viszont az idei tábort tartja a legjobbnak.  

— A bemutatkozós játék nagyon jó volt, ezenkívül játszottunk még olyat is, amelynek az a neve, hogy Béla vagyok, és mutogatni kell, meg közben énekelni.

Az eseményt a horgosi Juvenior Polgárok Egyesülete szervezte.


Játék a hűs fák árnyékában

Fényképezte: Kovács Laura

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..