home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Játékos tanulás, fejlődés a TH!NK oktatási központban
Szakáll Laura
2023.03.16.
LXXVIII. évf. 11. szám
Játékos tanulás, fejlődés a TH!NK oktatási központban

Innovatív oktatási programmal várja a jelentkezőket a TH!NK oktatási központ. A most megnyílt intézményben az iskolai tantervet kiegészítve szervezik meg a foglalkozásokat. A fő cél a tehetségek felismerése, fejlesztése, magasabb szintre emelése.

A központban elsősorban a logikai készségeket fejlesztik, de a művészetekben, a programozásban vagy a nyelvek elsajátításában tehetséges gyermekek kibontakozását is segítik az oktatók, akik helyi szakemberek. A programok magyar és szerb nyelven folynak. A szervezők hamarosan nyílt napokkal készülnek, így az érdeklődők részletesebben is megismerkedhetnek a kínálattal.

A TH!NK rendkívül színes profilú oktatási központ — mondja Rózsa Zsombor, a központ igazgatója.

— Itt magyarul és szerbül tanulhatnak a gyerekek programozást, angol és német nyelvet, képességfejlesztést, művészeteket, festészetet és szobrászatot. Nagyon széles körben szeretnénk felkarolni az érdeklődőket, elsősorban a héttől tizennyolc éves korosztályig, de lesznek olyan programok, amelyekben a felnőttek is részt vehetnek. Gondolok itt a festészetre vagy akár bizonyos számítógépes tanfolyamokra, de például gasztronómiai kurzust is szeretnénk indítani. A mi oktatási központunkban a fejlődésen van a hangsúly, ha valaki teljesen kezdőként úgy látja, szeretne bizonyos témakörben többet megtanulni, bármikor eljöhet hozzánk, gondoskodni fogunk a folyamatos fejlődéséről. Ha viszont már jártas valamely témában, akkor még magasabb szintre emelhetjük a tudását. Nagyon fontosnak tartjuk az iskolai tevékenységek kiegészítését, hogy a gyerekek — elsősorban a képességek fejlesztése terén — plusztudást kapjanak, és még jobb teljesítményre legyenek képesek.


Hodolik Boglárka felvétele

* Hogyan folyik az oktatás, képzés a gyakorlatban?

— Mivel rendkívül színes lesz a kínálat, ez leginkább attól függ, mire jelentkeznek majd a gyerekek. Például ha a képességfejlesztésről beszélünk, akkor heti egy alkalommal, de dupla blokkórával jöhetnek, és 90 percet tölthetnek el egy-egy témával. Az angolnyelv-iskola 60 perces foglalkozást tart, míg a művészeti iskola akár 3-4 órára lefoglalhatja az érdeklődőket.

* A felnőttek számára mit kínál a TH!NK?

— Évek óta sikeresen folyik a Cyber nagyi program, mely a nyugdíjasoknak szól, és bevezeti őket a digitális világba, de a művészeti iskola kurzusaiba is bekapcsolódhatnak, valamint nyelveket tanulni sincs soha késő. A Logiscool gyakorlatában már évek óta jelen vannak a nyílt napok, a többi iskola is hasonló minta mentén várja majd az érdeklődőket, és be is iratkozhatnak azok, akik kedvet kapnak. A kurzusok az iskolaévhez igazodnak, a téli és a nyári szünidőben pedig táborokkal készülünk a gyerekeknek, de a terveink között szerepelnek olyan hétvégék is, amikor műhelymunkát szerveznénk — hallottuk Rózsa Zsombortól.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..