home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Játék és tanulás Ópusztaszeren
Zséli Ágnes
2016.09.14.
LXXI. évf. 35. szám
Játék és tanulás Ópusztaszeren

A Rákóczi Szövetség jóvoltából történelmi-anyanyelvi táborban jártak Bakson és Ópusztaszeren a törökbecsei gyermekek. A hatnapos tanulmányi kirándulás során a délvidéki gyermekeknek lehetőségük adódott, hogy nyílt történelemórán vegyenek részt.  

A szórványmagyarságban élő fiataloknak azonkívül, hogy az ősi magyar hagyományok útját járták, bőven jutott idejük szórakozásra és kikapcsolódásra is. Az iskolásokat gazdag programmal várták: lovagoltak, íjászattal foglalkoztak, különféle népi játékokat tanultak. Olyan volt ez, mint egy időutazás, hiszen sokuk a nemzeti történelmi emlékparkban ismerte meg a nomád jurtát, az ősmagyarok fegyverzetét. A honfoglaló magyarokat ábrázoló Feszty-körkép ugyancsak elkápráztatta a gyerekeket.  

Báló Tibor, a Rákóczi Szövetség törökbecsei helyi szervezetének elnöke elmondta, a közép-bánsági település gyermekei még sohasem tapasztaltak hasonlót.

— A részvevőket Bakson szállásolták el, a foglalkozások többségére azonban Ópusztaszeren került sor. Törökbecséről és Óbecséről huszonhat gyermeket utaztattunk, jómagam és Polák Fehér Ágota osztálytanító kíséretében. A 76 táborozó között voltak csókai, szenttamási, temerini, kúlai, valamint nagybecskereki iskolások is. Szeretném kifejezni a köszönetemet a Rákóczi Szövetségnek, hiszen feledhetetlen élményekkel és hatalmas tudással gazdagodtunk — hangsúlyozta Báló Tibor. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..