home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Január 29-e
Martinek Imre
2023.01.29.
LXXVIII. évf. 4. szám
Január 29-e

Ezen a napon született 1860-ban Taganrog városában Anton Pavlovics Csehov orosz író, drámaíró, orvos (elhunyt Badenweilerben 1904. július 15-én), a századforduló drámairodalmának egyik legnagyobb hatású alakja, az úgynevezett „drámaiatlan” dráma megteremtője. (Külső hivatkozás: Wikipédia)


Az Egri Kulturális és Művészeti Központ műsorajánlójából

„Az életben az emberek nem lövik agyon és nem akasztják fel magukat minden pillanatban, nem lesznek szerelmesek és nem mondanak örökké bölcseket. Idejük nagy részét evéssel, ivással, nők vagy férfiak utáni hajkurászással és ostoba fecsegéssel töltik. Ezért ezt kell bemutatni a színpadon. Olyan darabot kell írni, melyben az emberek nem azért jönnek, mennek, ebédelnek, időjárásról beszélgetnek vagy kártyáznak, mert a szerző úgy akarja, hanem mert ilyen az élet. A színpadi életnek is ilyennek kell lennie.”*

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..