home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Jankovics Marcellnek állít emléket az NKA székházának tűzfalfestménye
(MTI)
2023.06.08.
LXXVIII. évf. 23. szám
Jankovics Marcellnek állít emléket az NKA székházának tűzfalfestménye

Budapest, 2023. május 18., csütörtök (MTI) - Jankovics Marcell emblematikus mesefigurája, a Fehérlófia színes grafikája díszíti májustól a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) székházának tűzfalát.

Bús Balázs, az NKA alelnöke a Jankovics Marcell-emlékfal csütörtöki budapesti avató ünnepségén elmondta: az idén 30 éves NKA, egykori meghatározó elnöke tiszteletére, januártól ismét a nevéhez fűződő logót használja, májustól pedig falfestményen elevenedik meg egyik emblematikus mesefigurája, Fehérlófia alakja a Gyulai Pál u. 13. szám alatti székház homlokzatán.
    Szentmártoni János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára kiemelte: Jankovics Marcell élete bizonyosság volt arra, hogy a művészetnek, a művésznek nemzetépítő küldetése és tudatformáló ereje van. Monumentális életművének megismertetése és ápolása nemes küldetésünk és kötelességünk - mondta.

gpz \ pmg \ gry

Kapcsolódó cikkek
Múzsaidéző
In Memoriam
MTI
2021.05.29.
LXXVI. évf. 21. szám
Életének 80. évében elhunyt Jankovics Marcell, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke, a…
Bővebben
Média
Ikonikus filmjeivel emlékezik Jankovics Marcellre születésnapján a közmédia
(MTI)
2023.10.19.
LXXVIII. évf. 42. szám
A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező kivételes életművének…
Bővebben
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..