home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
JELEK 2024 Irodalmi Pályázat
2024.02.27.
LXXIX. évf. 8. szám
JELEK 2024 Irodalmi Pályázat

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör, Algyő Önkormányzata, valamint a GYEVIKULT Nkft. támogatásával pályázatot hirdet:  JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel

 A pályázat fővédnökei: Molnár Áron Algyő nagyközség polgármestere
A pályázat témája: jeleket hagyni magunk után az utókornak a magyar irodalomban
A pályázat weboldala és e-mail címe: Jelek 2024 webnode.hu

jelek.irodalmipályázat.algyő@gmail.com

A pályázat közzétételi oldala: Facebook Jelek 2024 és Jelek 2024 webnode.hu

Pályázók köre: Pályázatunkra amatőr, kezdő és már publikáló szerzők tollából várunk irodalmi műveket. A pályázatra érkező alkotások vonatkozásában megkötés nincs.
Pályázni versekkel és novellákkal lehet. A pályázatra, korábban megjelent, vagy más pályázatokra benyújtott alkotások is küldhetők. Nem kell első közlés!

Csak magyar nyelvű pályázatokat fogadunk!

Pályázhatnak: hazai és határon túl élő alkotók.

Alsó életkori határ: betöltött 16. életév

A pályázaton, a szervezők, a zsűri tagjai és családtagjaik nem vehetnek részt. A Kör tagjaitól várunk alkotásokat, ha nem kaptak megbízást valamelyik funkció betöltésére.

Pályázat célja: A hetedszer kiírt pályázatunk célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet a magyar irodalomra és a magyar nyelven írt alkotásokra. Célunk az irodalmi nyelv ápolása és ösztönzés irodalmi művek alkotására.

A pályázat lezárása után a beérkezett alkotásokból antológia készül. Formátuma B/6 méret. Minden pályázót megillet egy tiszteletpéldány a nyomtatott antológiából, A pályázat anyagából elektronikus Antológia is készül, mely megjelenik majd s Magyar Elektronikus Könyvtár kínálatában és ingyenes hozzáférési linkje minden pályázó részére ingyenesen biztosított.

Mielőtt pályázatát benyújtja, kérem, figyelmesen olvassa el a pályázat feltételeit!

Pályázat kezdete: 2024. március 1.
Pályázat beküldési határideje 2024. július 15. 24.00 óra

Formai követelmények:
I. A pályázathoz a következő dokumentumokat kérjük a pályázattal egy időben elküldeni:
1./ Pályamű(vek), A beküldött pályaművön a szerző köteles megjelölni a nevét, vagy ha szerzői művésznéven, álnéven kíván megjelenni azt a nevet. Ezt a pályázó által küldött minden pályaművön kérjük feltüntetni.
2./ kitöltött és aláírt pályázati űrlap. Ha van elektronikus aláírást is elfogadunk.
3./ a pályázati díj megfizetéséről szóló igazolás.
Amennyiben valamelyik dokumentum nem érkezik be a pályázattal egy időben a pályázat érvénytelen!
II. Pályázataikat a jelek.irodalmipalyazat.algyo@gmail.com e-mail címen várjuk.

Kérjük, hogy a tárgy rovatba írják be: Jelek 2024 Irodalmi pályázat.

Csak elektronikusan érkezett pályázatokat fogadunk el!

III, Egy pályázó:
 Vers kategóriában maximum 2 alkotással, novella kategóriában maximum 2 alkotással pályázhat. Ez azt jelenti, ha egy pályázó verssel és novellával is pályázni kíván, akkor kettő verset és kettő novellát küldhet be a pályázati díj, művenkénti megfizetése mellett. 

A pályázónak, egy alkalommal, joga van arra, hogy a beküldött pályázatát módosítsa. Minden beküldött alkotáson fel kell tüntetni az alkotó nevét vagy azt a művésznevet, melyen az alkotását szeretné megjelentetni.

Egy mű maximális hossza:
vers esetében maximum 56 sor novella esetén maximum 6 (hat) gépelt oldal lehet. Ettől eltérő – hosszabb alkotásokat – indoklás nélkül töröljük.

IV. Formázási előírások:
Pályaműveket kizárólag Word dokumentumban (doc vagy docx kiterjesztés) fogadunk el
–A/4-es méret
– margók: 2,5 cm,
– betűtípus: Times New Roman 12
– sorköz: nincs térköz

Ettől eltérő formázást nem fogadunk el, a benyújtott pályázatot, indoklás nélkül töröljük.
Erről a pályázót e-mailben értesítjük. A pályázati kiírás feltételeinek teljesítése a pályázófeladata és kötelessége! A nem teljesítésből adódó konzekvencia a pályázó felelőssége!

V. Tartalmi követelmények:
Olyan pályamunkákat nem tudunk elfogadni, melyeket a NMHH vagy a magyar jogszabályok jogsértőnek ítélhetnek, nyelvezetük tartalmuk miatt. (Értsd obszcén szavak, illetve kifejezések,becsületsértés, rasszizmus, politikai nézetek, más személyiségi jogainak megsértése stb.)

Ezeket indoklás nélkül töröljük. Az így elutasított pályaművek cseréjére nincs lehetőség, annak kizárólag a törlését kérheti a pályázó a befizetett pályázati díj visszakövetelése nélkül. A benyújtott pályázat tartalmáért a pályázó a felelős.

VI. Nevezési díj:  3000.-Ft/alkotás  + 1000.-Ft postaköltség

A nevezési díjat átutalással kell teljesíteni a pályázat benyújtásával egy időben a GYEVIKULT Nkft. 12067008-01628446-00100002 számú számlára. A pályázati díj benyújtott művenként értendő.  A postaköltség csak egyszeri, és pályázóként értendő.  A közlemény rovatban kérjük feltüntetni a pályázó nevét. Nevezési díjat a pályázó nem igényelheti, pályázat kiírója pedig nem fizeti vissza, még abban az esetben sem, ha a beküldött pályaműve formai, terjedelmi vagy a kiírás más pontjaiba ütköző okok miatt indoklás nélküli törlésre kerül. A nevezési díj átutalásáról szóló bizonylat másolatát minden esetben csatolni kell a benyújtott pályázat mellé.

Pályázati díjat kizárólag forintban fogadunk el, mert a kiíró nem tudja, és nem is kívánja, a konvertálás költségét átvállalni!

Külföldre csak a postaköltség különbözet megfizetése mellett tudjuk az antológiát postázni! Amennyiben a külföldön élő pályázónak van magyarországi címe is, kérjük adja meg, az Antológiát külön postai díj nélkül oda küldjük.

VII. Változtatás joga: A kiíró a változtatás jogát fenntartja – a meghirdetettektől eltérően is dönthet. Indokolt esetben a pályázatot felfüggesztheti, a pályázati határidőket és a kiírt feltételeket módosíthatja.

VIII. Hozzájáruló nyilatkozat: A pályázó a pályázaton történő részvételével kijelenti, hogy azon, kizárólag saját írásával/írásaival vesz részt, mely saját szellemi terméke, a felhívásban foglaltakat elfogadja és ennek szellemében nyújtja be pályázatát. Hozzájárul, hogy alkotását/alkotásait, a kiíró, korlátozás nélkül – a szerzői jogokat tiszteletben tartva, honorárium és szerzői jogdíj (royalty) fizetése nélkül – felhasználhassa nyomtatott vagy elektronikus kiadványaiban, kulturális rendezvényein, honlapján.

IX. Pályaművek zsűrizése: a kiíró által felkért szakmai zsűri.

A pályázati végeredmény ellen fellebbezésnek helye nincs, jogi út kizárva!

X. Közönségszavazatok: Várjuk a kedves olvasók szavazatát is. Szavazni  2024. július 16-án 0.00  órától július 31-én 24.00 óráig lehet.

A legtöbb szavazatot elért pályázó a vers és a novella kategóriában közönségdíjban részesül. Csak az eddig az időpontig leadott szavazatok érvényesek! A szavazásra kizárólag a pályázat lezárásától 2024. július 15-től van mód és lehetőség, a fenti időpontig és a kiíró által megadott szavazási felületen. Az ezen időpont előtti szavazatokat, a Facebook felületen leadott szavazatokat és lájkokat  a zsűri nem veszi figyelembe!

XI. A pályázati anyag publikálása: Minden pályázónk érvényes, elfogadott alkotása, megjelenik, az erre a pályázatra létrehozott Facebook oldalon és WEBNODE honlapon.

XII, Eredményhirdetés: Egy későbbi időpontban Algyőn megrendezésre kerülő irodalmi rendezvényen. Erről az időpontról minden résztvevőt e-mailben értesítünk. (Ha a Covid, vagy más korlátozó járvány, a korábbiakhoz hasonlóan közbe nem szól!) Tervezett lebonyolítás 2024.szeptember 28 és október 15 között, később meghatározott időpontban.

XIII.  Díjazás:  A díjazás kategóriánként történik.  A díjazottakat e-mailben is értesítjük.

I. helyezett: Elismerő oklevél + 45.000.-Ft
II. helyezett: Elismerő oklevél + 35.000.-Ft
III. helyezett: Elismerő oklevél + 25.000.-Ft
Közönségdíj: Elismerő oklevél + 25.000.-Ft

A kiíró ettől eltérő díjakat is megállapíthat és különdíjakat, vagy elismerő okleveleket is adományozhat.

XIV. Pótkötetek rendelése:
 – A minden pályázónak ingyenesen járó egy antológia mellett lehetőség van pótkötetek rendelésére is. A pótkötetek kiegyenlítése ugyanarra a számlára történik, ahova a pályázó a pályadíjat befizette. Ennek a megrendelésnek a megfizetését külön kell kezelni, nem lehet a pályázati díjjal együtt rendezni.

– antológia pótpéldányok rendelésére a pályázati űrlapon van lehetőség

– ha valaki attól teszi függővé a pótkötet rendelését, hogy pályaműve szerepel-e az antológiában, akkor a pótkötet megrendelést az információ tudomására jutást követően is megteheti

– a megrendelt antológia/antológiák utólagos lemondására nincs mód, hiszen a rendelt darabszám alapján kerül az antológia a nyomdától megrendelésre.

A pótkötet ára: 3.000.-Ft/ kötet + 1000 postai költség. Háromnál több pótkötet rendelése esetén a postázás csomagban történik. Ebben az esetben a csomag postai díjszabását kell megfizetni. Lehetőség van a csomag, csomagautomatába történő továbbítására is. Akkor a csomagautomata pontos címét is közölni kell, a pótkötet/kötetek rendelésekor.

Külföldre történő postázás esetén a megrendelés előtt kérem, tájékozódjon a pályázat kiírójánál, az aktuális postai díjszabásról. Külföldre csak a befizetett postaköltség és a tényleges postaköltség közötti különbözet esetén tudunk postázni.

XV. Pályázat érvényessége:

A benyújtott pályázat érvénytelen, amennyiben:
– nem érkezik be egy elektronikus példány a pályamunkából;
– nem érkezik be a pályaművel egy időben egy db hiánytalanul kitöltött és aláírt elektronikus példány a pályázati űrlapból,
– nem érkezik be a pályaművel egy időben a pályázati díj megfizetésének igazolása vagy a pályázati díj külföldi pénznemben került átutalásra,
– nem magyar nyelvű a pályamunka;
– jogsértő tartalmú a pályamunka;
– egy vagy több ponton nem felel meg a pályázati kiírás egyéb követelményének. (formai követelményektől eltérő: más betűtípus, más sortávolság stb.)
– rasszista vagy a jó ízlést sértő a beküldött pályamű tartalma.

XVI. A közzététel főbb szabályai:
- az érvénytelen pályázatok nem kerülnek közzétételre – az érvénytelen pályázatok nem kerülhetnek bele az antológiába
-
 a helyesírási hibákkal tűzdelt pályázatokat a zsűri nem javítja, a nyelvhelyesség a pályázó felelőssége. Helyesírási hibákkal tűzdelt pályamű az antológiába válogatáskor kizárásra kerül, még akkor is ha egyébként bekerülne.
- kizárólag a pályázó felelőssége az, ha olyan pályaművet nyújt be, mely más vagy mások személyiségi jogait sérti. A Zsűri ezt nem vizsgálja. Ha a tudomására jut, azonnal és indoklás nélkül törli a pályaművet a pályázati díj visszafizetése nélkül. A személyiségi jogok megsértéséből adódó jogviták esetén a pályáztató, ebben a kérdésben felelősséget nem vállal.
- A pályamű lehet már megjelent alkotás is.
- A pályázó szakmai előéletét (díjait, okleveleit, elismeréseit stb) a zsűri nem veszi figyelembe. Pályázat benyújtásával pályázó automatikusan tudomásul viszi a zsűri döntését.
-A zsűri nem ad ki tételes elemzést, kritikát, javaslatot a benyújtott pályázatról, annak eredményéről.
-A zsűri a minden díjnyertest értesít a döntés megszületését követően.
-Az antológiába kerülésről a sikeres pályázókat emailben értesítjük.
-Amennyiben az adatlapon a szerző, szerzői művésznevet/álnevet is megjelöl, de azt nem tünteti fel a beküldött pályaművön, úgy a közzététel a hivatalos nevén fog megtörténni. Utólagos reklamációt nem fogadunk el!

Minden kedves Pályázónknak sikeres részvételt kívánunk a pályázaton.

A pályázattal kapcsolatban információ kérhető a:

jelek.irodalmipalyazat.algyo@gmail.com vagy a buby60@gmail.com email címen 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..