home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Izrael készenlétben áll, és válaszlépést fontolgat
2024.04.17.
LXXIX.. évf. 16. szám
Izrael készenlétben áll, és válaszlépést fontolgat

Izrael továbbra is a legmagasabb szintű készenlétben van és válaszolni fog az iráni légitámadásra - közölte az izraeli vezérkari főnök. A francia elnök aggodalmát fejezte ki a közel-keleti helyzet eszkalálódása miatt, és a brit külügyminiszter is azt reméli, hogy nem lesz megtorló válaszcsapás.

Sorra érkeznek a fenyegetések mind izraeli, mind iráni részről. Irán ez idáig soha nem használt fegyverek bevetéséről adott hírt, és arról, hogy másodpercek alatt választ tudnak adni egy esetleges izraeli támadásra.


Fotó: Tanjug

A fegyveres erők szóvivője, akit egy iráni hírügynökség idézett, figyelmeztette a nyugati országokat, konkrétan az Egyesült Államokat, Franciaországot és Németországot, hogy nem hagyja válaszlépés nélkül, ha átlépnek egy határt az Izraelnek nyújtott támogatásban.

Izrael vezérkari főnöke megerősítette, mindenképpen válaszolni fognak a légitámadásra. Hozzátette: az izraeli haderő készen áll bármilyen fenyegetés elhárítására.  

Az Egyesült Államok elkötelezett Izrael biztonsága, valamint a gázai tűzszünet és az izraeli túszok hazahozatala mellett, hogy a konfliktus ne terjedjen még tovább - jelentette ki Joe Biden amerikai elnök.

Forrás: MTI, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..