home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Izgalmas szabadtéri konyhák
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2020.10.07.
LXXV. évf. 40. szám
Izgalmas szabadtéri konyhák

Az idei kültéri lakberendező-divat legizgalmasabb pontjai olyan terek, amelyek megfelelnek a konyhával kapcsolatos elvárásainknak. Ide soroljuk a minél több tárolórendszert, a sok munkafelületet, valamint a mosogatót, a hűtőt és a sütőalkalmatosságokat is.

Természetesen nem mellékes a formatervezés, a stílus, illetve az sem, hogy ezek az elemek az időjárás viszontagságainak is ellenálljanak. Szerencsére már nem nehéz prémium minőségű anyagokat találni, melyekből elkészíthetjük ezeket a moduláris alkotórészeket.

Ezek a konyhák teret engednek a különleges, egyénre szabott megoldásoknak, és építés nélküli, azonnali beszerelhetőséget kínálnak. A dolgunk csupán annyi, hogy az elemekből megtervezzük, mit és hová szeretnénk rakni, illetve kiválasszuk a megfelelő burkolatot, munkapultot.

 

A KONYHA LELKE: A SÜTŐ

Bizonyos márkáknál gázüzemű grillsütőblokkot is választhatunk. Az egyedi fejlesztésű, szabadalmazott technológia révén egy igencsak optimális főzési rendszerrel találkozhatunk, mely egyenletes hőelosztást nyújt a főzés során, amivel lehetővé teszi az elkészíteni kívánt étel egyenletes átsütését. Ezeknek a berendezéseknek a legjobb minőségű anyagokból készült grilljeik vannak, melyek dupla falú tetőkkel, első panelekkel, rácsokkal, lángterelőkkel, melegítőkkel vannak felszerelve, valamint oldalasztalokkal és alapszekrényekkel, melyek rozsdamentes acélból készülnek. Fontos részlet az Easy Clean funkció is, mely sokkal kevesebb szennyeződést eredményez, ezáltal pedig a tisztítás is roppant egyszerű.

 

KÜLÖNLEGES ANYAGHASZNÁLAT

A legfontosabb szempont, hogy ezek az anyagok kint is megállják a helyüket, hiszen nagy elvárásoknak kell megfelelniük. Elsősorban az időjárás viszontagságainak kell ellenállniuk. Porszórt alumíniumprofilokból készülnek a konyha belső vázai, a külsők pedig nagyon strapabíróak, még az UV-sugarak sem tehetnek bennük kárt.

Nem is gondolnánk, de a kültéri konyhák elemei is szintezőlábakkal készülnek, hogy kiküszöbölhessük az esetleges talajegyenetlenséget. A munkapultokat csúcstechnológiás programmal gyártják: az üveg, a porcelán és a kvarc munkafelületekhez alkalmazott nyersanyagok ötvözésével hozzák őket létre. Ezek rendkívül különleges keverékek, melyeknek köszönhetően megszűnik a porozitás, illetve a legapróbb hibák is eltűnnek. Ez tehát egy különlegesen egynemű, erősen ellenálló külső-belső felület.

 

STÍLUSOSAN TERVEZZÜNK

Ha szabadtéren is tökéletes konyhát szeretnénk, fontos az alapos tervezés. Ezeknek az anyagoknak és elemeknek a kialakításával egy belső konyháéhoz hasonló színvonalat hozhatunk létre. A házban levő konyha elrendezésénél a körvonalat a falak, az ablakok és az ajtók határozzák meg, a kültéri változat esetében viszont nincsenek határok, így úgy alkothatjuk meg, ahogyan igényeink megszabják. Természetesen szabadon választhatunk U vagy L alakú elrendezést, de egy vonalba is kerülhetnek az elemek. A legnépszerűbbek az L alakú változatok, de akár a homlokzat mentén futó megoldás mellett is dönthetünk.

A szabadtéri konyhának illeszkednie kell az otthonunk hangulatához, illetve az udvarunkhoz. A moduláris darabok színét, a munkapult árnyalatát és a textúrákat is szabadon megválaszthatjuk. A kültéri konyha előnyeit szinte az egész év folyamán élvezhetjük.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..