home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Izgalmas előadássorozatot indít a Határtalan Régészet című magazin
2023.05.15.
LXXVIII. évf. 19. szám
Izgalmas előadássorozatot indít a Határtalan Régészet című magazin

Izgalmas előadássorozatot indít a Határtalan Régészet című magazin: az újság szerzői mutatnak be különféle izgalmas régészeti témát. Az első előadást „Ősi kór vagy modern átok? - Nyomozás a daganatos megbetegedések múltja után” címmel tartják május 16-án, kedden 18 órakor a Móra Ferenc Múzeumban.

Új ismeretterjesztő előadássorozatot indít a Határtalan Régészet című magazin Szegeden. Az előadásokat az újság korábbi szerzői tartják izgalmas régészeti témakörök kapcsán. Az első előadó Dr. habil. Molnár Erika, a szegedi egyetem Embertani Tanszékének docense, aki a történeti népességeket érintő daganatos megbetegedésekről fog beszélni május 16-án, kedden 18 órakor a Móra Ferenc Múzeumban. Az előadás címe: „Ősi kór vagy modern átok? – Nyomozás a daganatos megbetegedések múltja után”.

A Határtalan Régészet című magazin számai egy-egy érdekes régészeti témakört járnak körbe: a tavaszi számban a Vajdaság régészete áll a középpontban. Az olvasók megismerhetik a Vajdasági Múzeum aranyozott római kori sisakjait, a gepidák és avarok vajdasági múltját, a Tisza-parti kőkori városokat és Törökbecse óvárosát is. Egy külön tanulmány szól Móra Ferenc legnagyobb ásatásáról, az ikonikus csókai feltárásról.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..