home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Itthon lenni
Martinek Imre
2021.10.21.
LXXVI. évf. 42. szám
Itthon lenni

A korszakok és a hagyomány, illetve a bizakodás jegyeit még mindig magán viselő jövőkép találkozását ünnepelhettük Torontálvásárhelyen. 2021 magvető havának első négy kalendáriumi napján.

Noha e legutóbbi rendezvénysorozat alapkoncepcióját adó motívumok — a különféle gasztro-, sport- és művelődési, továbbá humanitárius mozzanatok, az életüket a haza és a szabadság oltárán feláldozó ősök emléke előtti csendes főhajtás… — korábban is megvoltak, a ténye(ző)k tematikus egybekapcsolásához bizony nagy elszántságra és karakánságra is szükség vala. Illetve lészen. A továbbiakban is. Lévén a Debelyacsai falunap(ok) hagyományt teremtő szándékkal rajtolt(ak) el. Idehaza.

A szöveghez tartozó fotókat Szunyog Tibor és Martinek Imre, illetve több helybéli és vidékről érkező amatőr fotós által készítette. A felvételek természetesen a teljesség igénye nélkül számolnak be a rendezvényről.


Fotó: Martinek Imre


Fotók: Szunyog Tibor


Fotók forrása: Facebook  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..