home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Itthon a legjobb!
Tóth Tibor
2017.05.19.
LXXII. évf. 20. szám
Itthon a legjobb!

Az Aragóniai Beatrix Sakk Klub szervezésében Itthon a legjobb! jelmondattal rendezik meg a II. Funchesstic elnevezésű, huszonkét családi sakkprogramot magában foglaló szórakoztató sakkfesztivált. A palicsi Vigadóban május 20-án, szombaton megtartandó rendezvényen minden korosztály megtalálhatja a számára legmegfelelőbb programot.

— Első műsorszámunk a Mesematiné lesz Csík Mónika vezetésével. Erre egy rajzpályázatot írtunk ki. Mónika a beérkezett rajzok alapján a gyerekekkel közösen interaktív mesét sző a helyszínen. Emellett rengeteg vetélkedővel várjuk a kisebbeket és a nagyobbakat egyaránt. A kisebbeknek szánt vetélkedők közül kiemelném a Sakk-Tesz-Vesz nevűt, a nagyobbak számára kínáltak közül pedig a Chess Vegas nevű új programot, melyben ismert kaszinós játékokat dolgoztunk át sakkos témára. Lesz sakkos rulett, sakkos huszonegyezés, a szerencsekerékhez kapcsolódó játékok, melyek során kockáztatni és nyerni is lehet. Nem marad el a műveltségi vetélkedő és a Sakk-Klikk nevű számítógépes, virtuális vetélkedő sem. A sakk a felhők felett nevű program keretében héliumos lufikkal sakkoznak a gyerekek, és minden léggömbnek lesz egy üzenete, mely az Itthon a legjobb! gondolathoz kapcsolódik. A sakkfigurák levételekor egy-egy lufi a magasba repül, üzenetet juttatva azoknak a vajdasági magyaroknak, akik már külföldön élnek — mondta Rózsa Zsombor, a Funchesstic fő szervezője, az Aragóniai Beatrix Sakk Klub elnöke.
 
Mészáros György vezetésével, Fashionchesstic címmel divatbemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők, a Panchesstic nevet viselő részben pedig a gyerekeknek palacsintát kell sakkosra dekorálniuk. Ezúttal is lesz filmvetítés a Lifka Art moziban és esti after party a Bass bárban, ahol egy sakklépés lesz a belépő. Polgár Judit sakkal kapcsolatos, aláírt tárgyait ezúttal is elárverezik, a bevételt pedig a szervezők jótékony célokra ajánlják fel.
 
— A nap fénypontja a sakkszimultán Brasnyó Zoltánnal, Zvekán Péterrel és Korponai Ákossal. A fiatal zentai tehetség a legnagyobb vajdasági példaképek ellen ül asztalhoz. Egy válogatási rendszer segítségével választottuk ki Ákos leendő ellenfeleit. Megkérdeztünk csaknem ezer fiatalt, hogy szerintük kik a legnagyobb példaképek Vajdaságban, kikkel találkoznának szívesen. Létrejött egy negyvenneves lista, melyet tizenhatosra szűkítünk. Tehát az első tizenhat mérkőzhet meg Korponai Ákossal. A sakkszimultánnak üzenetértéke van. Tudjuk, hogy gazdasági okokból rengetegen külföldön vállalnak munkát. Példaképeink, felkérésünknek eleget téve, közösen lépnek fel közösségünk megmaradása érdekében, egyúttal rámutatva a jelenlegi helyzetre is — mondta Rózsa Zsombor.
 
A II. Funchessticre a szervezők mindenkit szeretettel várnak. Az első program május 20-án, reggel 9 órától kezdődik, az eseménydúsnak ígérkező sakkfesztivál pedig éjfélkor ér véget.

 
A program:

9:00 
MESEMATINÉ
Interaktív mesedélelőtt Csík Mónika meseíróval

SAKK-TESZ-VESZ
Tallérszerző vetélkedő

SAKKBAZÁR
Sakkos kirakodó vásár

I'M FUNCHESSTIC!
Gyermekmunka-kiállítás

MINDEN BÁBU FONTOS!
Jótékonysági sakkbábugyűjtő megmozdulás

REGISZTRÁCIÓ
Nemzetközi sakk- és csillagsakkverseny


11:00
ITTHON A LEGJOBB! GÁLAMŰSOR
Adagio AT Táncstúdió: Sakktánc
B. Varga Ádám: Hazám
Miroslav Antic Általános Iskola kórusa: Somewhere Over the Rainbow
Borbély Jácint: Itthon a legjobb!
Hajnal Jenő: Ünnepi megnyitó
Aragóniai Beatrix díjátadó


11:30
CHESS IN DESIGN
Pletikoszity Dávid kiállítása

SAKK-SZIMULTÁN SHOW
Az összetartozás sakkjátszmája!
Brasnyó Zoltán & Zvekán Péter
Korponai Ákos & A LEGNAGYOBB VAJDASÁGI PÉLDAKÉPEK

SAKKPREZI
Chesskid.com
Bemutató előadás tanárok és szülők részére

SAKKÁRVERÉS
Polgár Judit aláírt sakkos tárgyainak árverése

NEMZETKÖZI SAKKVERSENY
Általános és középiskolai nemzetközi sakkverseny

CSILLAGSAKK
Szerbia első csillagsakkversenye!


12:30
SAKKMŰVÉSZ
Kézműves sakkfoglalkozás


13.30
KERESD A POKYT!
Irány a kürtőskalács stand!
Nyereményjáték


14:00
SAKK A FELHŐK FELETT
Égbeszálló sakkjátszma

SAKK-KLIKK
Számítógépes sakkvetélkedő

FASHIONCHESSTIC!
Sakkos divatbemutató show Mészáros Györggyel

SAKKTUDOR
dr. Máté Emese és Rózsa Zsombor:
Érzelmi intelligencia fejlesztése művészi sakkjáték révén.
Bemutató előadás tanárok részére.


15:30
PANCHESSTIC!
Palacsintát sakkosra dekoráló verseny

CHESS VEGAS
Sakkos szerencsejáték.

POLGAR SUPERSTAR QUIZ
Műveltségi vetélkedő a csillagsakktáblán
Ki tud többet a Polgár családról?


18:00
EREDMÉNYHÍRDETÉS


18:30
DESSZERT


19:00
SAKKMOZI
A Gyalogáldozat című amerikai film vetítése magyar nyelven szerb felirattal a Lifka Sándor Art Moziban


21:30
CHESS PARTY
Sakklépéses DISCO Party DJ Norbeeval a Bass Barban
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..