home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Itt a tavasz, hol a tavasz?
2022.03.04.
LXXVII. évf. 9. szám
Itt a tavasz, hol a tavasz?

Nehéz dilemma előtt voltak a medvéink február másodikán, reggel még hó szállingózott, később pedig kisütött a nap. Ez az időjóslást nehezítő változatosság mutatja most is magát, február végén tavaszi időjárás sokakat reménnyel töltött el, köztük a telet a Vadasparkban is a föld alatt töltő rákosi viperákat is, amelyek szokatlanul korán bújtak elő a mobiltelefonnal készül fotó tanulsága szerint. A március mégis zimankósan indul, még várat magára a felmelegedés. Vissza is bújtak a viperák.

A vadasparki állatok egy része a saját területén vészeli át a hideg hónapokat, nem meleg házakba, hanem téli nyugalomba vonulnak. Ez megfelel a természetes ciklusuknak, és egészségesebbek is az így élő állataink. Például a rákosi viperáknál is megfigyelték, hogy nagyobbra nőnek és hosszabb ideig élnek a telet szabadban töltő egyedek a végig meleg terráriumban élő társaiknál. Speciális csőben laknak ilyenkor, amely mélyen a föld alá hatol, és ott töltik a fagyos hónapokat, a lehető legkevesebb aktivitással. Mások, mint a prérikutya és a mormota, maguk ássák ki a üregrendszerüket, amelyben a telet töltik. Március közepétől várható, hogy fel-felbukkannak kikémlelni, vajon mi történt odakinn az elmúlt hónapokban. A mélyebben alvó görög- és mórteknősöknek egyfajta dombot építünk avarból és alomanyagból, őket a nap melegítő sugara ébreszti április folyamán. Megfigyeltük, hogy az észak-amerikai vörösfülű ékszerteknősök is át tudnak telelni nálunk, ami annyiban nem jó hír, hogy egyre több található meg belőlük vadon is a felelőtlen állattartás következtében, és veszélyt jelentenek a hazai faunára. Bár már az új, inváziós fajokra vonatkozó szabályok miatt nem lehet újonnan tartani ezeket a teknősöket, még mindig sok él hobbiállatként. Fel szoktuk hívni magunk is a figyelmet arra, hogy számukra a gazdáik továbbra is biztosítsanak otthont, és semmiképpen ne engedjék őket szabadon!

Tavasszal több programmal, rendezvénnyel is várjuk a látogatóinkat, a víz világnapjától a gyermeknapig bezárólag. Ezekről részletes információkat majd a híranyagainkban adunk, kérjük, kísérjék őket figyelemmel!

 

Áprilisban indul a jelentkezés a nyári táborra

A tavalyinál jóval korábban, már április 11-én megindul a jelentkezés a Szegedi Vadaspark nyári táborára, az előző évben bevezetett módon, online formában. Jó hír, hogy a tábor díja a tavalyihoz képest nem változik, így az továbbra is 36.000 forint, amely tartalmazza a bőséges, háromszori étkezést.

A járványhelyzethez alkalmazkodva 2021-ben egyszerűsödött és kényelmesebbé vált a tábori jelentkezés, ugyanis teljes egészében az online térbe költözött a regisztráció és a fizetés is. A változtatás – úgy láttuk – mindenkinek könnyebbséget jelentett, így idén is ebben a formában tudnak jelentkezni nyári táborunk 10 turnusának egyikébe. Az online felületet április 11-én, hétfőn nyitjuk meg, ahol egy e-mailes regisztrációt követően tudnak belépni, majd a webshopban vásárolni. A tavalyi regisztráció természetesen él, így az akkor megadott e-mail cím és jelszó továbbra is érvényes, új regisztráció a vásárláshoz nem szükséges.

A tábor díja idén sem változik, így a teljes ár továbbra is 36.000 Ft lesz. Ez az összeg a diétás étrendet kérők esetében változik, amelyet igénylés esetén a rendszer automatikusan a kedvezményként tüntet fel. Fontos, hogy jelentkezés esetén figyelmesen olvassák el a feltüntetett allergéneket, ugyanis az ebédet biztosító cég nem biztos, hogy minden típusú érzékenységet vállal. A jelentkezéssel kapcsolatban fontos, ha testvéreket, vagy több gyermeket regisztrálnak a táborba, akkor minden gyereknek külön adatlapot kell kitölteni, majd a végén az összes tételt együtt kifizetni. A fizetésre, azaz a tábori jelentkezés véglegesítésére a kosárba helyezéstől számítva 1 óra áll rendelkezésre. Ha ebben az időintervallumban nem történik meg a vásárlás, a rendszer a foglalt helyet felszabadítja, így a szabad helyek függvényében újra kell kezdeni a vásárlást. Sikeres jelentkezést követően a tábori turnusokat korlátozott ideig, május 31-ig napjáig tudják a vásárlói fiókjukban módosítani – a még szabad helyek függvényében. De annak sem kell elkeseredni, aki lemaradt egy turnusról, hiszen aktuálisan megtelt turnusra lehetőség van várólistára jelentkezni. Ha időközben felszabadul egy hely, a várólista alapján megkeressük Önöket.

Ahogy korábban is hangsúlyoztuk, a táborba kizárólag online, egy e-mailes regisztrációt követően tudnak jelentkezni, telefonon nem. Az online jelentkezést követően (április 11-től) egy összegben kell a tábor díját kifizetni. Ezért újra felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezés előtt győződjenek meg róla, hogy bankkártyájuk alkalmas az online fizetésre. Kérjük, a jelentkezési és fizetési szabályzatunkat pontosan olvassák el, és a jelentkezés során az adatokat a valóságnak megfelelően adják meg! A tábori szabályzatot, a turnusok listáját, és minden, a fizetéssel, lemondással és a tábori részvétellel kapcsolatos információt megtalálnak az alábbi linken: http://www.zooszeged.hu/zoosuli/zootabor. A járványügyi intézkedések felülírhatják a szabályzatunkat, így annak módosítási jogát fenntartjuk.

A 2022-es nyári tábor turnusai:
1. turnus: június 20-24.
2. turnus: június 27.-július 1.
3. turnus: július 4-8.
4. turnus: július 11-15.
5. turnus: július 18-22.
6. turnus: július 25-29.
7. turnus: augusztus 1-5.
8. turnus: augusztus 8-12.
9. turnus: augusztus 15-19.
10. turnus: augusztus 22-26.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..