Isten éltesse, Miklós bácsi!

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Isten éltesse, Miklós bácsi!

Mesemondó a színpadon - Bálint Orsolya fotójaBensőséges, megható, de egyben vidám születésnapi rendezvényt szervezett pünkösd szombatján az oromhegyesi helyi közösség és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület. Az ünnepi estén nemcsak a tisztelet, de a szeretet is sugárzott a falu jeles lakója...

Mesemondó a színpadon - Bálint Orsolya fotója

Bensőséges, megható, de egyben vidám születésnapi rendezvényt szervezett pünkösd szombatján az oromhegyesi helyi közösség és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület. Az ünnepi estén nemcsak a tisztelet, de a szeretet is sugárzott a falu jeles lakója, Czérna Miklós bácsi felé. A messze földön híres mesefa, a Népművészet Mestere cím birtokosa ugyanis betöltötte a 90. életévét. Ebből az alkalomból köszöntötte őt a település apraja-nagyja a vidékről érkezett vendégekkel együtt.
Hogy nem mindennapi eseménynek leszünk szemtanúi, arról már a Faluház bejárata előtt meggyőződhettünk, ahol a kedves helybeliek búzakalászt tűztek minden érkező ruhájára. Az előcsarnokban az érdeklődőket kiállítás fogadta, mely Miklós bácsi életútját mutatta be fényképek és a róla szóló újságcikkek segítségével. Itt láthattuk annak a képzőművészeti és fogalmazási pályázatnak a legjobb munkáit is, amelyen az általános iskola diákjai vettek részt. Jutalmukat a színes művelődési program keretében Palotás Júlia tanító néni vette át. Továbbhaladva a nagyteremben fehérabroszos asztalok várták a közönséget.
Miklós bácsi fiákeren, két lovas kíséretében érkezett. A kancsikás gyermekek csattogtatása közepette botjára és segítői karjára támaszkodva lépkedett az épület felé. A rá várakozókat kalapemeléssel köszöntötte, de a hozzá lépő hölgyeknek kézcsók is jutott -- miközben fehér bajsza alatt felvillant jól ismert huncut mosolya. Halász Judit Boldog születésnapot! című dalának ismert soraira az egybegyűltek tapsától kísérve foglalta el helyét a színpad előtt lévő asztalnál, a rokonai között.
Radóczki Dukai Virág és Balázs Jadranka műsorvezetők üdvözölték Miklós bácsi jelen lévő testvéreit, köszöntötték a korban hozzá közelítő oromhegyesi lakosokat, valamint Dudás Elvirát és Jablonszki Viktóriát, akik gondoskodó szeretettel veszik körül, majd sorra a pódiumra szólították a fellépőket: Balázs Katicát és kislányát, az óvodás Mártikát, Égető Krisztián citerást, Juhász Irén tanító nénit, Horváth Gergelyné Borbála asszonyt, Kávai Igor harmadik osztályos tanulót, Bata Erzsébetet, az unokahúgát, a helybeli Fitrinka és a magyarkanizsai Szent Száva Szerb Művelődési Egyesület gyermek tánccsoportját. Az oromhegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület kórusa és zenekara katonadalokkal kedveskedett az ünnepeltnek, aki egy jól ismert meséjét, a Kalocsán tanuló fingós kispapokról szólót mondta el viszonzásként.
Balla Lajos, a helyi közösség tanácsának elnök bejelentette, Magyarkanizsa község Pro Urbe Díjára terjesztették fel Czérna Miklós bácsit, Koncz Lázár, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnöke pedig áldásos együttműködésükről beszélt, mely remélhetőleg még hosszú éveken át folytatódhat.
A rendkívül kellemes és jó hangulatú együttlét méltó lezárása volt a hatalmas torta, melyből mindenkinek jutott, a jókívánságot tolmácsolók hosszú sora, a vidám koccintás és a mulatozás. Isten éltesse még sokáig, Miklós bácsi!

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Művelődési Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Isten éltesse, Miklós bácsi!
Bánáti Újság
Isten éltesse, Miklós bácsi!
Bánáti Újság
  • DIENES Brigitta
  • 2014.01.15.
  • LXIX. évfolyam 3. szám
Facebook

Támogatóink