home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Ismét várja a gyerekeket a Logiscool!
Szakáll Laura
2022.02.04.
LXXVII. évf. 5. szám
Ismét várja a gyerekeket a Logiscool!

Az oktatási központ ingyenes nyílt napokat szervez, melyekre a leendő diákokat és szüleiket várják február 12-éig Szabadkán, Újvidéken, Zentán, Óbecsén és Magyarkanizsán. A jelentkezők kipróbálhatják az élményszerű programozást, videójátékot készíthetnek, a szülők pedig megismerik a népszerű és minőségi oktatási rendszer működését.

Az IT-szektor rohamosan fejlődik, egyre kevesebb olyan munkahely lesz, amelyhez ne lenne szükség digitális írástudásra, a számítógépek használatának ismeretére — mondja Rózsa Zsombor. A Logiscool szerbiai iskolahálózatának igazgatója szerint a programozás, a videóvágás, a számítógépes játékok elkészítése egyéb készségeket is fejleszt, ezeket a gyerekek az iskolában, illetve az élet más területein is hasznosítani tudják.


Rózsa Zsombor

— 2022-ben programozókurzusokkal, digitális műhelymunkákkal, valamint a nyári időszakban Minecraft és Roblox témájú kreatív táborokkal várjuk a gyerekeket. Kurzusainkra február közepétől iratkozhatnak be az érdeklődők, de február 12-éig részt vehetnek ingyenes nyílt napjainkon, melyek keretében belekóstolhatnak a programozás és a digitális játékfejlesztés világába. Újdonsággal is készülünk, hiszen az eddigiek mellett megjelenik a Digital Discovery elnevezésű kurzus, mely általános digitális írástudást tanít a gyerekeknek, és teljes magabiztosságot nyújt a digitális világban. Ami a legfontosabb, hogy a szülők egyre tudatosabban figyeljék a munkahelyi trendek és követelmények alakulását, hiszen jól láthatjuk, hogy ma már nincs olyan meghirdetett állás, amely ne igényelne digitális írástudást. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek, amikor felnőnek, a munkaerőpiac nyertesei lehessenek, és ehhez elengedhetetlen kompetencia a digitális térben való eligazodás.

* Hogyan folynak a foglalkozások?

— Mi valóban élményalapú oktatásban részesítjük a gyerekeket, akik azért szeretik ezt a programot, mert itt videójátékokat vagy telefonos applikációkat készíthetnek, melyekkel egyébként is szívesen játszanak. Ez az a világ, amelyben öröm tanulni, és a Logiscool ebbe az élménybe csempészi bele azt a tudást és kompetenciafejlesztést, amelyre szükségük lesz a jövőben. Foglalkozásainkon a jelentkezők elsajátítják a programozás alapjait, mélyrehatóan megismernek fontos matematikai, fizikai, műszaki és informatikai fogalmakat. Továbbá fejlesztjük a tanulóink azon képességeit, amelyek nélkülözhetetlenek a sikeres iskolai teljesítményhez és a jövő kihívásaihoz.

* A sakk is kitűnően fejleszti a logikát. Ön játékos sakkvetélkedőket is szervez, melyeken szórakoztató módon bővíthetik tudásukat a résztvevők.

— Már hét éve hagyomány, hogy október második szombatján, a Világsakkfesztivál napján Szerbia felkerül a világsakktérképre, azaz megszervezzük a Sakktivityt. Ez a rendezvény a világon az egyetlen olyan sakkos esemény, amely minden évben megtalálható volt a Világsakkfesztivál programján. A Sakktivity a sakkjáték és szabályrendszere teljes újragondolása, mely mind a mai napig szintén az egyetlen játékos sakkvetélkedőshow a világon. A rendezvény eredménye, hogy Vajdaságban korábban soha nem tapasztalt rajongás övezi a sakkot. Az idén jelentős jubileumhoz érkezik az esemény, a nyolcadik alkalomhoz, mely annak fényében, hogy a Sakktivity mindig a nyolcas szám köre épült, rendkívül izgalmassá teszi a 2022. évi vetélkedőt. Annyit elárulok, hogy minden tekintetben nagyot fog szólni: új játékok, digitális újítások, még több meglepetés és show-elem, valamint a legnagyobb sztárok és a vetélkedő gyerekek közös játéka teszi ünnepélyessé a programot.

A Logiscool felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..