home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ismét van művelődési élet a faluban
Mihók Anikó
2013.07.24.
LXVIII. évf. 30. szám
Ismét van művelődési élet a faluban

A Bánát északi csücskében fekvő Oroszlámoson két éve alakult meg a dr. Batthyány Stratmann László Művelődési Egyesület. Fennállása évfordulója alkalmából tagjai nemrég művelődési műsort szerveztek.

Kétéves az oroszlámosi dr. Batthyány Stratmann László Művelődési Egyesület

Az egyesület a falu központjában kapott irodáját felújította és berendezte. Számítógépet és nyomtatót vásárolt, valamint számos rendezvényt szervezett az elmúlt időszakban. Alapítóit az a nemes cél vezérelte, hogy újjáélesszék a falu művelődési életét, megőrizzék a kulturális és népi értékeket és összefogják mindazokat, akik ezért tenni is kívánnak. Az évfordulóra a helyi közösség dísztermében szervezett szerény ünnepségen helybéli és vendégfellépők mutatkoztak be. A műsor a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával létrejött Nyár az én falumban című rendezvénysorozat keretében valósult meg.
Elsőként Lukácsi Balázs általános iskolás tanuló lépett fel A nadrágszoknya című, Molnár Rózsa oroszlámosi író gyűjtéséből való anekdotával, majd Újhelyi Nándor, a községi képviselő-testület elnöke mondta el alkalmi gondolatait, ajándékot adott át az egyesület elnökének, Csejtei Dezsőnek, és egyben sok sikert kívánt a további munkához. Mihók Attila vezetésével a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület Pöngettyű citerazenekara is bemutatkozott dél-alföldi dalok előadásával.
A folytatásában a művelődési egyesület nemrégiben megalakult Lila akác népdalkórusa észak-bánáti dalokat énekelt Máté Rozália vezényletével, majd Lukácsi Juli Petőfi Sándor Füstbe ment terv című versét mondta el az egybegyűlteknek.  
Szilágyi Norbert szigeti első osztályos tanuló a vers és a kimondott szó bűvös világába kalauzolta el a jelenlévőket Bogdán József Szitakötő és Levéldarázs című gyermekversének az előadásával.
A műsort követően a szervezők társalgásra, barátkozásra invitáltak mindenkit.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..