home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ismét teátrumi napok voltak Zentán
(Tha)
2021.10.08.
LXXVI. évf. 40. szám
Ismét teátrumi napok voltak Zentán

Ötödik alkalommal várta az érdeklődőket a Teátrum Neked! Zentai Teátrumi Napok fesztivál. A rendezvényt a járványhelyzet miatt a tavasszal nem tarthatták meg, ezért szeptemberre halasztották. A közönség három napon át ingyenes programok közül választhatott a Zentai Magyar Kamaraszínházban. A kínálatban gyermekeknek és felnőtteknek szóló előadás is akadt.

A fesztivál Szabó Magda klasszikusával, a Tündér Lala című darabbal nyitott, melyben a Zentai Magyar Kamaraszínház művészeinek játékát élvezhették a jelenlévők. Az esti műsorban egy beszélgetés keretében a magyar musicalirodalom legújabb, nagy sikerű darabjából láthattak videós bejátszásokat a nézők. A Puskás, a musical a hazaszeretet, a barátság, a csibészség és a bátorság méltatása Puskás Ferenc élettörténetének bemutatása által. Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára, a darab producere Szente Vajk író-rendezővel, valamint a darab szereplői közül Jenes Kittivel, Pesák Ádámmal, Szabó P. Szilveszterrel és Veréb Tamással beszélgetett, emellett a nézők az előadásban felcsendülő 20 dalból is meghallgathattak néhányat.  

A musical, melyben 23 színész, 60 táncos, 30 gyerekszínész szerepel, megtörtént eseményeket dolgoz fel. A szereplőit is valódi személyekről mintázták, és minden, amit a színdarabban tesznek, az életben is lejátszódott.

A második napon ismét a Zentai Magyar Kamaraszínház művészei léptek színre, akik ezúttal Carlo Goldoni A fogadósnő című vígjátékát hozták el. A több mint 250 éve keletkezett mű feldolgozása ma is aktuális kérdéseket feszeget, a darab fergeteges humorának pedig nem ártottak az elmúlt évszázadok.

Az esemény végén a Szegedi Pinceszínház adott ízelítőt a repertoárjából: a gyermekeknek Kemény Henrik Vitéz László és az elátkozott malom című klasszikus bábjátékának élő szereplős változatával kedveskedett. Az író eredeti szövege játékkal és nevetéssel fűszerezve elevenedett meg, és sok-sok generáció kedvenc paprikajancsija is életre kelt. Ördögökkel, szellemekkel hadakozik a csalafinta legény, aki világot látni indult, és egy bajba jutott molnárral találkozott…

A fesztivált Molnár Ferenc klasszikus komédiája, a Játék a kastélyban zárta. A Déryné Program keretében is számos helyszínt megjárt előadás fordulatos történetében három magyar színpadi szerző Olaszországban tölti szabadságát. Turai és Gál színműírók új felfedezettje és pártfogoltja a fiatal zeneszerző, Ádám Albert, aki operettprimadonna menyasszonyával találkozik az előkelő, tengerparti kastélyban. Az érkezésük időpontjáról azonban nem értesítik előre Annie-t, s ebből adódnak a bonyodalmak.

Annak ellenére, hogy a műsortervet az utolsó pillanatban, néhány nappal a fesztivál kezdete előtt hirdették meg, a produkciók többsége telt házas lett.

A rendezvény szervezője a Zentai Magyar Kamaraszínház mellett a Magyar Teátrumi Társaság volt.

A Pannon RTV és a Magyar Teátrumi Társaság felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..