Ismét szigorító intézkedések a járvány elleni harcban

Ismét szigorító intézkedések a járvány elleni harcban

Mivel továbbra sem stabil a járványhelyzet Szerbiában, ismét összeült a köztársasági válságtörzs. A szakemberek által javasolt szigorító intézkedéseket, amelyek azonnal életbe lépnek, a szerb kormány is jóváhagyta.

A döntések értelmében újra kötelező Szerbiában a tömegközlekedési eszközökön a szájmaszk viselete, de az egyéb zárt terekben, mint például a posták, bankok, állami intézmények, bevásárlóközpontok stb., is ajánlott a védőmaszk használata. A beltéri rendezvények résztvevőinek számánál marad az eddig korlátozás, ami 500 fő, a szabadban pedig továbbra is be kell tartani a másfél méteres távolságot. A felsoroltak mellett meghatározatlan időre meghosszabbították a látogatási tilalmat a kórházakban.

A maszkok kapcsán hangsúlyozták, nem szükséges sebészeti, illetve gyógyszertárakban kapható maszkot vásárolni, a többször felhasználható, mosható pamutmaszkok is megfelelnek erre a célra

Az elmúlt 24 órában 6025 vérmintát teszteltek és 102 személynél mutatták ki a Sars-Cov-2 vírus jelenlétét. Ebben az időszakban egy beteg hunyt el a fertőzés szövődményeinek következtében, vagyis 263-ra emelkedett a koronavírus áldozatainak száma. Jelenleg 775 aktív COVID–19 beteget tartanak számon, közülük 19-en lélegeztető gépre szorulnak.

Eddig 351285 koronavírus tesztet végeztek el az országban, összesen 13 092 személynél mutatták ki a fertőzést.

A szerb kormány a továbbiakban is figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, és időben reagál a változásokra. (Pixabay.com)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Egészség rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink