home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Ismét megszólalt a csókai templom összes harangja
Tóth Lívia
2022.03.28.
LXXVII. évf. 12. szám
Ismét megszólalt a csókai templom összes harangja

A 209 éves csókai Szentháromság katolikus templom 2005 óta jelentős felújításokon esett át, a hétvégén pedig, több évtizedes szünet után, megszólalt a templom mind a négy harangja és a toronyóra ismét mutatja az időt. Az új beruházás értéke 23 ezer euró, amelynek felét külföldön élő csókaiak, valamint helyi hívek adományozták, a másik felét pedig a magyar kormány finanszírozta.

A hálaadó szentmisén köztársasági, tartományi és községi tisztségviselők és parlamenti képviselőjelöltek kíséretében részt vett Pásztor István, a VMSZ elnöke, Fremond Árpád, a VMSZ alelnöke, Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke is.

Az alkalmi műsorban Jaksa Dominika, a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési egyesület versmondója Fekete István Harangszó című költeményét tolmácsolta. A Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület Csalogány asszonykórusa, a II. Rákóczi Ferenc Magyar Művelődési Egyesület férfikórusa és a Pro Musica Sacra egyházi énekkar Rúzsa Ildikó vezetésével Kónya Sándor gyűjtéséből az Édes Jézus hozzád jöttem című bűnbánati éneket, és az Égi alkotónak című nagyböjti éneket adta elő.

Fényképezte: Tóth Lívia

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..