home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Ismét meggyújtottuk!
Kónya-Kovács Otíla
2021.06.07.
LXXVI. évf. 22. szám
Ismét meggyújtottuk!

Az elmúlt évben, a Trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára hirdették meg először az Összetartozásunk Tüze akciót. A kezdeményezés sikeressége bőven felülmúlta bárki elképzelését, ugyanis hat kontinens 73 országában több mint 6000 helyszínen lobbantak fel a megadott időpontban a tüzek lángjai.

A rengeteg pozitív visszajelzés hatására idén is létrejött ez az esemény. 2021. június 4-én, budapesti idő szerint 20 óra 21 perckor szerte a nagyvilágban ismét lobogni kezdtek a magyarság összetartozását jelképező tüzek. 36 ország 597 településén 904 tűzgyújtást regisztráltak (www.gyujtsukmeg.ma).

Az akcióhoz számos vajdasági település is csatlakozott. Az alábbi hír Muzslyáról érkezett, de egy-egy fotóval mutatjuk meg a zentai, tornyosi, oromi, ludasi, csókai, kisoroszi helyszíneket is. 


Ludas

 

Összetartozásunk Tüze Muzslyán

Több civil szervezet közreműködésével, a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség szervezésében Muzslyán is körülállták az Összetartozásunk Tüzét. Mint mindenhol a világban, a néhai parti iskola udvarán június 4-én, budapesti idő szerint 20 óra 21 perckor gyújtották meg a tüzet.

A cserkészindulót eléneklése után rövid ismertetőt hallhattak a jelenlevők az Összetartozásunk Tüze kezdeményezésről, majd alkalmi dalok csendültek fel. Először énekelt együtt a Cickafark énekcsoport, a fiatal cserkészek több, az alkalomhoz illő verset tolmácsoltak.

Gabona Ferenc, a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség elnöke üdvözölte az egybegyűlteket, és elmondta, mindannyian vigyenek haza, a szívükbe zárva egy lángot az Összetartozás Tüzéből, és adják tovább azzal a feladattal, hogy őrizzék meg a hitünket, a nyelvünket és a hagyományainkat.

Az összejövetel végén az egybegyűltek elénekelték a Himnuszt.


Csóka


Kisorosz


Orom


Tornyos


Zenta

A fotók szerzői és forrása: Kónya-Kovács Otília, Tóth Lívia, Pannon RTV, Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..