home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
Ismét kerekeken az irodalom
2024.06.13.
LXXIX. évf. 24. szám
Ismét kerekeken az irodalom

Avagy: szavak, fák, képek és pörgő pedálok, érkezik a Tricikli Fesztivál. Június 15-én Magyarkanizsán mindenki nyeregbe pattan, és helyszínről helyszínre gurulva élvezi a tájba fonódó irodalmat.

Tisza, Texas, Csodakút, Járás, Kanizsák, a török meg a magyar is, a kopár alföld végeláthatatlan pusztasága, egy családi ház bensőséges udvara, gyümölcsfák, csattanó szavak, rímek, csattogó láncok, pörgő pedálok. Június 15-én Magyarkanizsán kezdi meg kerékpárútját az idén is három várost összekapcsoló Tricikli Fesztivál. Az Art Café hársfái alól Törökkanizsára indul a tekerés, ahol belemerülünk a Csernik Emese emléke előtt tisztelgő kiállításba, miközben elsők között lapozzuk fel a munkásságát bemutató könyvet Csernik Attila útmutatásával. Ezután visszatérünk Magyarkanizsa határába, a Csodakúthoz, meríteni a vízből és szavakból. A Vázsonyi Családi Gyümölcsösben a mindig forradalmi Losoncz Márk filozófus folytatja a programot az olvasás felszabadításáról értekezve. Majd magunkkal és Antalovics Péterrel társalgunk a barackfák alatt. A Tricikli Fesztivál fúziós kiadványát — melyben a három régió képzőművészei és irodalmárai reagálnak alkotásokkal egymás munkáira — elsőként Magyarkanizsán tárja a nyilvánosság elé Szalma Zsóka, Antalovics Péter és az erdélyi karavánnal érkező kk_kollektív tagjai, Kusztos Juli, Kali Ágnes és Kusztos Anna. Rövidesen már Ózsvár Péter keramikus vezet bennünket körbe udvarában, a Tófenéken, ahol a kemencében sült finomságok mellett a (vajdasági) élete(ke)t summázó anarchista kollázslíra is szóba kerül: Fenyvesi Ottót a környék legvastagabb törzsű olajfája alá ültetjük le. Ezután Bakos Árpád és Nyers Lehel kerámia hangszereken játszik a délutáni fényben. Este pedig Tolnai Szabolcs már-már kultikus, kanizsai helyszíneken játszódó nyári mozijával zárjuk a programot, immár a folyóparton. Nyeregbe, drótszamárhuszárok, az idén is irány a csend városa!


Fotó: Szabó Róbert 

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők június 12-e éjfélig jelentkezhetnek a következő linken: ITT

Az űrlap a fesztivál Facebook-oldalán található. Kiemelt támogató: Magyarkanizsa Önkormányzata.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..