home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Ismét hadat üzentek a parlagfűnek
(Tha)
2008.09.17.
LXIII. évf. 38. szám
Ismét hadat üzentek a parlagfűnek

A lelkes csapatParlagfűirtást szervezett Zentán a Locator Város- és Környezetvédelmi Egyesület. Az akcióban összesen 32-en vettek részt: a helybeli Rotary Club, a Vöröskereszt, a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület, a Kéz a Kézben Alapítvány, az önkormányzat tagjai, de a lakoss...

A lelkes csapat

Parlagfűirtást szervezett Zentán a Locator Város- és Környezetvédelmi Egyesület. Az akcióban összesen 32-en vettek részt: a helybeli Rotary Club, a Vöröskereszt, a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület, a Kéz a Kézben Alapítvány, az önkormányzat tagjai, de a lakosság is képviseltette magát. A kesztyűket és a zsákokat, a pogácsát, az üdítőt és az ásványvizet az önkormányzat, a teherautót az El Gas vállalat biztosította.
A lelkes csoport már több éve ugyanazokat a helyszíneket keresi fel, és örömmel állapították meg, hogy lassan a polgárok is nagyobb figyelmet fordítanak környezetükben ennek a káros növénynek az eltávolítására. Az összegyűjtött parlagfüvet minden alkalommal ugyanannak a kecsketenyésztőnek adják. A ''zsákmányt” a város központjában lévő szökőkútnál mérték le, 256 kilogramm volt, majd a fáradt fiatalok a Rotary Clubnak köszönhetően a Rin Tin Tin vendéglőben ebédeltek. A munkában öt csapat versengett egymással, fáradozásukért valamennyien jutalmat kaptak.
A Locator legközelebbi megmozdulása a Tisza-parti sétány megtisztítása lesz a zentai Horgászegyesülettel karöltve. Az éves programjukban szerepel még például a csoportos véradás, valamint a foglalkozás a kis betegekkel a kórház gyermekosztályán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..