home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Ismét együtt
NAGY Erzsébet
2005.08.03.
LX. évf. 31. szám
Ismét együtt

Ülésezik a Csernyeiek KlubjaA Csernyeiek Klubjának szervezésében immár a tizedik találkozóra gyűltek össze a magyarcsernyeiek és a faluból elszármazottak. A háromnapos rendezvény első napján tarka, zenés műsorral mutatkozott be az Ady Endre Művelődési Egyesület. A kétórás programban fellépe...

Ülésezik a Csernyeiek Klubja

A Csernyeiek Klubjának szervezésében immár a tizedik találkozóra gyűltek össze a magyarcsernyeiek és a faluból elszármazottak. A háromnapos rendezvény első napján tarka, zenés műsorral mutatkozott be az Ady Endre Művelődési Egyesület. A kétórás programban fellépett az Őszirózsa asszonykórus, a színjátszó csoport, a szólóénekesek és az iskola népitánc-csoportja.
Másnap egész napos kiállítás várta a helybelieket és a faluba érkező vendégeket. Az iskolában, az egyik tanteremben régi használati tárgyakat, a másikban Fehér Mihálynak a falu határához fűződő régészeti gyűjteményét láthatták az érdeklődők, a harmadikban pedig gobelin-kiállítást tekinthettek meg. A művelődési otthon előcsarnokában is összeállítás várta a vendégeket, amely bemutatta a Csernyeiek Klubjának tízéves munkáját, eredményeit.
A tisztújító ünnepi közgyűlésen mintegy 120-an vettek részt. A díszülés elején az iskola diákjai rövid ünnepi műsorral kedveskedtek a megjelenteknek, majd Biacsi Antal, a klub tiszteletbeli elnöke vezette az összejövetelt. Elmondta, nagy hagyománya van a csernyeiek találkozójának, mivel az idén már a tizediket szervezték meg. Egy évtizede működik a Csernyeiek Klubja is, amely más tevékenysége mellett kiadja a Csernyei Újságot is. Halász György, a klub elnöke is azt hangsúlyozta, hogy több mint tíz éve annak, hogy megálmodták a Csernyeiek Klubját. Érezték, szükségük van a szellemi kibontakozásra, a közös együttlét kialakítása volt a céljuk, érzékelhető változást akartak hozni a széteső világba. - Tíz év után, ezen a jubileumi találkozón megkérdezhetjük, érdemes volt-e klubot alakítani és Csernyei Újságot írni. Mindig is mertük vállalni a csernyeiességet. Nyomot szeretnénk hagyni magunk után, amely majd útmutatóul szolgál a jövő nemzedékének. A klub felkarolja a faluban működő civil szervezeteket és igyekszik serkenteni az együttműködést - mondta többek között az elnök.
A Csernyeiek Klubjának jelenleg több mint háromszáz tagja van. Tíz évvel ezelőtt aktívan kezdte el szervezni a falu művelődési életét, és sikerült újraalakítani az Ady Endre Művelődési Egyesületet. Néhány évvel ezelőtt felvették a kapcsolatot a bakonycsernyei önkormányzattal, a nagyszénási barátaikkal pedig új alapokra helyezték a több, mint három évtizedes barátságot.
A Csernyei Újság évente négyszer jelenik meg és kapcsolatot tart fenn a helybeliekkel és a nagyvilágban élőkkel. A lap párt- és politikamentes, és ezt az elvet igyekszik megőrizni a továbbiakban is. Tíz év alatt négy könyv látott napvilágot a faluról, az Emlékőrző három kötete és az Iskola és templom c. kiadvány.
Az ülésen megválasztották a Csernyeiek Klubjának új elnökségét. Az elnök továbbra is Halász György, az alelnök Szekula István, a titkár Nagy Angéla, a pénzügyi felelős Fazekas László, az elnökség tagjai még: Hajdú Sándor, Kucsera József, Vajda Tibor, Gyenge István, Kormányos Lajos, Sveller Andor és Bicók Tibor.
Halász György, a Csernyeiek Klubjának elnöke átadta Biacsi Antalnak, a klub örökös tiszteletbeli elnökének az emlékiratot, Keilbach Teréz pedig tízéves aktív munkájáért részesült elismerésben és a klub tiszteletbeli tagjává választották.
A vendégek és a vendéglátók közös ebéden vettek részt, majd délután folytatódott a beszélgetés, társalgás. Este Anna-bálban szórakoztak a vendégek.
A zárónapon főzőversenyt szerveztek, amelyen a faluban működő civil egyesületek képviselői vettek részt. A bírálóbizottság döntése alapján a Nők Klubjának a csapata főzte a legfinomabb pörköltet. Egész nap tartottak a sportvetélkedők is, amikor az utcák csapatai versenyeztek kötélhúzásban, kispályás futballban. Megtartották az Ábrahám József (Bricó) labdarúgó-tornát is, és a győztes csapatnak, a helybeli iskola diákjainak, az Aranycsapatnak Dongó Ábrahám Erzsébet, Ábrahám József Horgoson élő húga adta át a serleget. A fiatalokat és az idősebbeket egész napos diszkó szórakoztatta, este tűzijátékkal zárult a magyarcsernyeiek tizedik találkozója.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..