home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
Ismét Mosolygó Tisza mente
(Tha)
2006.12.14.
LXI. évf. 50. szám
Ismét Mosolygó Tisza mente

Bordás Győző az új könyvről beszél, háttérben a Kapaszkodó együttes és a leányok, akik Tisza menti népdalokat adtak előA zentai Művelődési Házban hangulatos könyvbemutatót tartottak, melynek közönsége Tőke István Mosolygó Tisza mente című anekdotagyűjteményének második kötetét ismerhette me...

Bordás Győző az új könyvről beszél, háttérben a Kapaszkodó együttes és a leányok, akik Tisza menti népdalokat adtak elő

A zentai Művelődési Házban hangulatos könyvbemutatót tartottak, melynek közönsége Tőke István Mosolygó Tisza mente című anekdotagyűjteményének második kötetét ismerhette meg.
Óriási népszerűségnek örvendett egykoron a Magyar Szó Tiszavidék mellékletében Tőke István állandó rovata, a Mosolygó Tisza mente. Sok vajdasági család könyvespolcán ott található mind a mai napig az 1983-ban azonos címmel megjelent első kötet, mely zentai és környékbeli élceket, vidám történeteket tartalmaz. Sajnos, a szerző már nem vehette kezébe a kiadványt. A Forum Könyvkiadó az idén megjelentette a Mosolygó Tisza mente II-t azokkal az anekdotákkal, történetekkel, amelyek kimaradtak az elsőből.
Tőke István anekdotái a mai napig nem veszítettek üde frissességükből, aktualitásukból. A valódi népi humor kedvelői, a vidékünk múltja, a ,,régi világ” igazi hétköznapi élete iránt érdeklődők ma is ugyanolyan élvezettel forgathatják, mint annak idején a hetvenes években meg a nyolcvanas évek elején - olvashatjuk a fülszövegben.
Az est vendégei voltak dr. Szeli István akadémikus és Bordás Győző magiszter, a Forum Könyvkiadó igazgatója. Közreműködött Vukosavljev Iván színművész, a Kapaszkodó együttes, a Szélrózsa és a Táltos leánykórus, valamint a Zentai Színtársulat néhány tagja.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..