home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
Ismét Hollywood hírei
Brasnyó Zoltán
2024.06.20.
LXXIX.. évf. 25. szám
Ismét Hollywood hírei

Készül a Peaky Blinders film Cillian Murphyvel — Az elmúlt évtizedek legjobb Godzilla-filmje — Felnőtteknek készül a Deadpool & Rozsomák

Készül a Peaky Blinders film Cillian Murphyvel

Magyarul a Birmingham bandája címet viselő sorozat vidékünkön is rendkívül népszerű, ezért a készítők röviddel az utolsó, a teljes történetet lezáró évad befejezése után jelentették be, hogy tervben van egy egész estés film is, mely végleg pontot tesz Thomas Shelby és családja sztorijának végére. Cillian Murphy egyébként sikert sikerre halmoz mostanában. Élete első Oscarját is megkapta az Oppenheimerért, mely mintegy 1 milliárd dollárt kasszírozott világszerte. Murphy tehát most azt vállal el, amit csak akar — éppen ezért további jó hír, hogy húsz év után újra Jim bőrébe bújik Danny Boyle húsz éve készített zombifilmjének folytatásában, melynek címe 28 nappal később. A Peaky Blinders azonban láthatóan a szíve csücske. Murphy a közösségi oldalán meg is osztott egy képet, melyen a film forgatókönyve látható. Most már az is hivatalos, hogy Tom Harper lesz a rendező, és még az idén elkezdik a forgatást, mely a sorozathoz hasonlóan ezúttal is a Netflix és a BBC közös produkciója lesz.

 

Az elmúlt évtizedek legjobb Godzilla-filmje

A streamingplatformon számos verzióban érhetőek el a legendás japán szörny különféle filmes adaptációi, azaz a Netflix valójában kincsesbánya a Godzilla-rajongók számára. A 2023-beli Godzilla Minus One, mely az idén elnyerte a legjobb vizuális effektusokért járó Oscar-díjat, meglepetésre elérhető lett a streamingplatformon, ami azért is jó hír, mert a japán filmet eddig legálisan sehogyan sem lehetett megnézni a mozikban itthon vagy Magyarországon. Ez a kritikusok által is elismert alkotás friss szemlélettel közelíti meg a Godzilla-mítoszt, ötvözve a komoly karaktertanulmányt és drámát a szörnyes-pusztítós látvánnyal, ráadásul mindezt a II. világháború utáni Japánban, mondhatni, a szörny eredeti környezetében. A Godzilla Minus One kötelező darab a műfaj szerelmesei számára, ráadásul magyar szinkronnal és felirattal is elérhető a Netflixen.

 


Kép forrása: Imdb.com

Felnőtteknek készül a Deadpool & Rozsomák

Meglepő és forradalmi a Marvel Studios lépése, bejelentette ugyanis, hogy a Deadpool & Rozsomák R-besorolást kap, ez pedig azt jelenti, hogy először lép az MCU a felnőtteknek szánt területre — a hír máris hatalmas visszhangot keltett a rajongók körében. A mozit tehát hivatalosan is erőszakos, véres jelenetek, nyelvezet, brutális erőszak és szexuális utalások tarkítják majd. Fontos hangsúlyozni, hogy a Marvel-féle moziverzum a kezdetektől fogva PG-13 besorolású filmeket készített széles közönségnek, beleértve a fiatalabb nézőket is. A Marvel Studios és az MCU-ban játszódó filmek tehát családbarát márkává fejlődtek, az eddigi megközelítés azonban úgy tűnik, véget ér — ez pedig rendkívül ritka és kockázatos lépés az iparágban. Ryan Reynolds és Hugh Jackman karakterei már a képregények világában is a keményebb vonalat képviselték, persze sorozattól függően — ám a Logan 2017-beli sikere is bizonyítja, hogy a rajongók igenis vágynak arra, hogy hőseik hűek legyenek gyökereikhez, és ami több, hitelesek maradjanak. A filmet Shawn Levy rendezi, és július 26-án érkezik a mozikba.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..