home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Ismét Családi napot tartottak Makkhetesen
Rencsényi Elvira
2015.07.20.
LXX. évf. 28. szám
Ismét Családi napot tartottak Makkhetesen

Másodízben tartotta meg a Családi napot Makkhetesen a VMSZ helyi szervezete. Az egész napos rendezvényre több százan látogattak ki. A legkisebbeket kézműves- és rajzfoglalkozás, valamint trambulin várta, a nagyobbak pedig focitornán és asztalitenisz-bajnokságon vehettek részt.

A többiek megcsodálhatták a paprikáscsirke-főző versenyre benevezett csapatok munkáját, és a jó zene mellett, a hűs sátor alatt barátkozhattak, kártyázhattak, beszélgethettek. Jól behűtött italokkal, édességgel és kürtős kaláccsal is kedveskedtek az eseményen részt vevő magánvállalkozók, és még kézművestermékek kiállítását is megcsodálhatták a vendégek. Mindeközben Gondolat és Dallam, a két csodás ló fáradhatatlanul húzta a fiákert Makkhetes utcáin a gyermekek legnagyobb örömére.

Az eseményen tiszteletét tette Bunford Tivadar, a VMSZ szabadkai szervezetének elnöke, Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Bús Ottó, a Városi Tanács tagja és Horváth Tímea, a VMSZ Női Fórumának elnöke.

— Egy nagyszerű csapat állt össze itt, Makkhetesen, amit mi sem bizonyít jobban a mostani rendezvénynél — mondta Bunford Tivadar. — Nagyon fontos, hogy ez a helyi közösség, akárcsak a többi, fejlődjön, de ehhez szükség van a szavazópolgárok bizalmára. Menjenek el voksolni július 19-én, hogy ugyanez a csapat továbbra is olyan eredményesen tevékenykedhessen, mint idáig! A VMSZ ugyanis immár huszonegy éve állandóan a polgárok szolgálatában áll. Miközben más pártok jönnek-mennek, ígérgetnek, a VMSZ meg is tartja az ígéreteit — mindannyiunk megelégedésére.

Maglai Jenő meglepettségének adott hangot az esemény népszerűsége láttán:

— Amikor megérkeztem, már tudtam, hogy itt igazi népünnepély van. A makkhetesiek nagyon szépen megszervezték, akárcsak a többi rendezvényt is. Reméljük, hogy a helyi közösségi választásokon a VMSZ tagjaira szavaznak, és hogy ez a városrész továbbra is olyan ütemben fejlődhet, mint eddig. Nagyon sok a tennivaló, de a helyi önkormányzat igyekszik a lehetőségeihez mérten a jövőben is segíteni, hogy Makkhetes polgárai meg legyenek elégedve.

A Varga Vilmos, Sebők Ferenc és Frank Imre összeállítású zsűri végül kihirdette a főzőverseny eredményét: első helyezett Csajkás Gábor csapata lett, a második helyet a Masterplast ügyes szakácsai érdemelték ki, a harmadik pedig a tavalyi első helyezett Petrekanović Ivan és csapata lett.

A benevezett öt csapat bográcsán kívül egy hatalmas üstben a VMSZ tagjai ínycsiklandó paprikás csirkét főztek, melyet szétosztottak az eseményen részt vevők között.

Az éjszakába nyúló rendezvényen a csantavéri Mendicus tamburazenekar szórakoztatta a közönséget.


Szabó Attila felvételei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..