home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Ismerkedés a jövendőbeli tanítókkal
Borbély Tivadar
2016.05.17.
LXXI. évf. 19. szám
Ismerkedés a jövendőbeli tanítókkal

A muzslyai Fókusz Klaszter — Családi Gazdálkodók Egyesületének szervezésében a helybeli Hófehérke Óvoda és a település tőszomszédságában levő Sava Kovačević helyi közösség Tücsök Óvoda magyar tagozatainak iskolai felkészítő csoportjai a közelmúltban Erzsébetlakra kirándultak.

Matus Eszter Lenke, a Nemzetpolitikai Államtitkárság Petőfi Sándor-programjának fiatal ösztöndíjasa, a kirándulás megálmodója elmondta: az esemény elsődleges célja, hogy a szeptembertől a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola első osztályaiba induló gyerekek az általuk készített ötletes, szebbnél szebb képzőművészeti alkotásokkal bemutatkozzanak a jövendőbeli tanító néniknek, és így könnyebbé tegyék az iskolakezdés pillanatait. A gyerekek a nevelőnők, néhány szülő és nagyszülő, valamint Asztalos Kornélia, Győri Csilla és Fárbás Repp Edit tanítónők kíséretében előbb a helybeli tájházat tekinthették meg, ahol Pozsár-Halász Éva és Milan Nedeljkov, az erzsébetlaki iskola tanítónője és igazgatója bemutatták a település múltját és azokat a féltve őrzött értékeket, amelyek megalapozzák egy közösség jövőjét. Ezután ellátogattak a Lujza-major Állatsimogató Központba, ahol a háziállatokkal való barátkozás és tartalmas időtöltés után részt vehettek a Matus Eszter Lenke által szervezett ügyességi, játékos foglalkozáson.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..