home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ismerjétek meg Halsey-t!
Zvekán Péter
2019.04.03.
LXXIV. évf. 13. szám
Ismerjétek meg Halsey-t!

Halsey egy roppant aranyos és rokonszenves alakja a zeneiparnak, aki férfiak terén is mindig „jól választ” — de erről majd később.

Egy kreatív, fiatal (huszonnégy éves) énekesnőről van szó, aki ráadásul dalokat is ír. Még a művészneve sem semmi. Figyeljétek ezt a logikát: Eredeti neve Ashley Nicolette Frangipane, művészneve pedig a New Yorkban található Halsey Street stationre utal úgy, hogy a Halsey valójában az Ashley anagrammája. LOL! A karrier beindítása viszont neki sem volt könnyű.

Mint sok modern fiatal, a mi énekesnőnk is a YouTube-on kezdte a pályafutását. Mellékesen jegyzem meg, hogy ez manapság nagyon jó kitörési lehetőség. A The Chainsmokers tagjai például a dobosukat és a zongoristájukat is a világ legnagyobb videómegosztó portálján találták meg. Az együttműködés azóta is tart. Visszatérve, Halsey-t felfedezték, így 2014-ben elkezdhetett dolgozni a debütáló lemezén, mely a Badlands címet kapta. Az albumot pedig akkor már ismert előadók előfellépőjeként promotálta. Énekelt a The Kooks, de még az Imagdaline Dragons előtt is.
 


 

Ez azonban még nem elég. Esetében is az volt a logikus következő lépés, hogy együttműködjön már ismert előadókkal. Így is tett. Dolgozott Justin Bieberrel és a The Chainsmokersszel is — közösen írták meg a Closer című dalt, mely 2016-ban bombasiker volt. 2017-ben Halsey-re rátalált a szerelem, ekkor melegedett össze az amerikai rapszupersztárral, G-Eazyvel, akiről például Jay-Z is elismerően nyilatkozik. A lényeg, hogy az alig egy évig tartó románcból született egy dal, ez volt a Him & I. Ez akkora gigasláger lett az egész világon, hogy az valami eszméletlen: a YouTube-on több mint 300 millióan tekintették meg, ostromolta a toplistákat, stb. Ez már meghozta Halsey-nek az ismertséget.
 


 

2018-ban mindezt csak tetőzte, hogy összefogott Benny Blancóval, az amerikai producerrel, valamint Khaliddal, a szintén amerikai és nagyon tehetséges énekessel, szerzővel. Közös munkájuk gyümölcse az Eastside nevű dal lett, mely megint csak hatalmasat robbantott, konkrétan alig van a világnak olyan része, ahol nem játszották. A klip még a Him & I nézettségét is túlszárnyalta, hiszen csaknem 400 millióan voltak rá kíváncsiak.

Most viszont ismét rátalált a szerelem a fiatal énekesnőre, ezúttal az angol származású alternatívrock-énekessel, Yungbluddal szűrte össze a levet. S ahogy annak idején G-Eazyvel tette, Yungbluddal is írt egy közös számot, ez lett az 11 Minutes, melyhez még a Blink 182 dobosát, Travis Barkert is segítségül hívták. Szóval ismerős a recept: új kapcsolat, új szerzemény. A dal még nagyon friss, hiszen csak ez év február 21-én jelent meg, ezért még csak valamivel több mint 15 millió megtekintésnél jár. Ha viszont nem üt nagyobbat, mint a Him & I, akkor, gondolom, Halsey keres egy új pasit, akihez megint csak egy új dal dukál…
 


 


Nyitókép: Hdqwalls.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..