home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Iskolanap Óbecsén
Koncz Erzsébet
2013.04.17.
LXVIII. évf. 16. szám
Iskolanap Óbecsén

Március végén iskolanapot ünnepeltek az óbecsei Petőfi Sándor iskolában. A tavaszi virágokkal: piros és sárga tulipánnal földíszített színpad a kikeletet, az újjászületést varázsolta elénk. Kéringer Piroska és Tóth Zsolt közreműködésével az énekkar az iskola himnuszával nyitotta meg az ünnepi műsort.

— „Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni” — ezzel a Szent-Györgyi Albert-idézettel köszöntötte a műsorvezető, Horvát Lídia pedagógus és Sunčica Banjanin tanárnő a közönséget, majd az igazgató, Szűcs Budai Engelbert szólt a vendégekhez, szülőkhöz és a gyerekekhez:
— Úgy gondolom, hogy nem csupán a mai sztárok között kell ideált keresnetek, kedves gyerekek. A múlt, a letűnt idők nagyjai között is sokan vannak, akik méltóak erre a szerepre. Petőfi Sándor, iskolánk névadója is lehet minta, a becsület, a hazaszeretet, a kitartás, a hit, a lelkesedés, a tenni akarás példaképe. Olyan tulajdonságok ezek, amelyek nem mennek ki a divatból. Olyan tulajdonságok ezek, amelyek bennünket, felnőtteket megerősítenek a napi harcunkban, nektek pedig segítenek a tanulásban, a versenyeken, a sportban. Iskolánk névadójának életútja sokunk számára példás. Nem lennénk ennyire eredményesek a versenyeken, a különféle megmérettetéseken, ha ez nem így lenne. Minden szerénység nélkül elmondhatom, hogy ugyan kis iskola vagyunk, de eredményeink kimagaslóak. Az elmúlt egy évben hazai és nemzetközi versenyeken sorra learattuk a babérokat — mondta az igazgató.
Az irodalmi összeállításban az iskola névadójáról emlékeztek meg, felidézve a költő életének nagy napját, március 15–e sorsfordító eseményeit. Felléptek a felsős szavalók, Benák Erzsébet magyartanárnő tanítványai.
A műsor további részében a negyedikesek — Máté Ágota és Tufegdžić Mónika tanító néni diákjai —, táncszámokat, vidám jeleneteket, dalokat adtak elő. Palotás Alexandra tanítónő növendékeinek táncszáma, a tviszt is elnyerte a közönség tetszését. A kétnyelvű műsorban felléptek még Nemes Svetlana másodikosai a Titok, Sunčica Banjanin fölsősei a Mi lenne, ha... című jelenettel, Banko Ibolyka, valamit Kéringer Piroska diákjai pedig táncprodukciót mutattak be.
Az igazgató virágcsokorral köszöntötte azokat a kollégákat, akik tíz, húsz vagy harminc éve tagjai a munkaközösségnek.
Petőfi egyik legnépszerűbb megzenésített versével, a Befordultam a konyhára cíművel végződött a műsor. Akinek kedve tartotta, együtt énekelhetett a kórussal.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..