home 2024. április 28., Valéria napja
Online előfizetés
Iskolanap az oromhegyesi általános iskolában
2024.03.01.
LXXIX. évf. 9. szám
Iskolanap az oromhegyesi általános iskolában

Vajdaságban csak az oromhegyesi általános iskola viseli Arany János nevét. Az intézménynek három épülete van, Oromhegyes mellett Oromon és Tóthfaluban, így minden évben három tagozaton is megemlékeznek a költőről az iskolanapi ünnepségek keretében. Arany János 207 évvel ezelőtt, március 2-án született Nagyszalontán. Az idei központi rendezvényt Oromhegyesen tartották, ahol zenés-táncos-humoros produkcióval rukkoltak ki a diákok.

Az egybegyűlteket Rigó Pál Zsófia, Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere és Vajda Attila, az iskola igazgatója köszöntötte. Az eseményen jelen volt Varjú Potrebity Tatjana, az MNT Végrehajtó Bizottságának oktatással megbízott tagja.

A három településen lévő iskolának 2011 diákja van, akik 22 tagozatban tanulnak. Vajda Attila iskolaigazgató a nyilatkozatában kiemelte, minden évben pályáznak és igyekeznek bizonyos fejlesztéseket végrehajtani. Megemlítette, hogy többek között az előcsarnok két nagy ablakát műanyag nyílászárókra cserélték, programokra is kaptak pénzeket, az önkormányzat, a tartomány és a Magyar Nemzeti Tanács segítségével pedig erősítőt vásároltak. Kiemelte, hogy a következő időszakban a legfontosabb az oromhegyesi iskola szigetelése lenne. Hozzátette, szakkáderekben nem túl rossz a helyzet, de például fizikatanárt nem találnak.

Varjú Potrebity Tatjana, az MNT Végrehajtó Bizottságának oktatással megbízott tagja elmondta, már megnyílt az MNT-nek az a pályázata, amelyre az általános és a középiskolák egyaránt jelentkezhetnek. Minden iskola olyan programmal pályázhat, ami számára fontos, legyen az továbbképzés, pedagógiai tevékenység, diák program vagy eszközbeszerzés.

Forrás: Magyarkanizsa önkormányzatának sajtószolgálata

Fotók forrása: MNT Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..