home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Irodamegnyitó és lakossági fórumok Bánátban
(Tha)
2016.02.22.
LXXI. évf. 7. szám
Irodamegnyitó és lakossági fórumok Bánátban

Bánátban Nagybecskereken nyitott irodát a Prosperitati Alapítvány. A szalagot Kovács Elvira parlamenti képviselő, a VMSZ alelnöke, Nagy Imre, a Prosperitati Alapítvány Igazgatóbizottságának elnöke és Fejsztámer Róbert, az alapítvány egyik gazdasági szakértője vágta el.

Az I. Aleksandar Karađorđe király utca 28/8. szám alatt található irodában Kovács Dianna és Nagy Sándor fogadja a gazdaságfejlesztési pályázatok kapcsán felmerült kérdésekkel hozzájuk forduló ügyfeleket. A polgárok munkanapokon 9 és 15 óra között térhetnek be az irodába, esetleg érdeklődhetnek a 023/604-134-es telefonszámon.

A megnyitó után a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben lakossági fórumot tartottak, melyen szép számban jelentek meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók is.

A pályázati lehetőségekről az elmúlt napokban számos bánáti településen számoltak be a VMSZ képviselői és az alapítvány munkatársai. A téma iránt mindenhol hatalmas volt az érdeklődés. Lakossági fórumot szerveztek a többi közt Szentmihályon, Erzsébetlakon, Tordán, Magyarittabén, Torontálvásárhelyen, Székelykevén, Padén, Szajánban, Csókán, Tóbán és Magyarcsernyén is.


Erzsébetlakon

A tájékoztató időpontjában zsúfolásig megtelt a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület nagyterme. Az eseményen Erdély Lenke, a VMSZ elnökségének tagja, Ceglédi Rudolf, a VMSZ alelnöke, Molnár Viktor tartományi mezőgazdasági segédtitkár és Szegedinszki Krisztián, a Prosperitati Alapítvány zentai koordinátora vett részt, a házigazdákat Balázs Ferenc polgármester és Kormányos László, a Művelődési és Oktatási Központ igazgatója képviselte.


Csókán (Tóth Lívia felvétele)

Molnár Viktor elmondta, az első körben tíz pályázaton egymilliárd forintot, vagyis 360 millió dinárt osztanak szét. A már kiírt pályázatok közül hat mezőgazdasági jellegű, három a kisvállalkozóknak szól — eszközbeszerzésre, a turizmus fejlesztésére, új szabványok, EU-s standardok bevezetésére —, egy pedig azoknak a házaspároknak, illetve élettársi közösségben élő fiataloknak szól, akik házat szeretnének vásárolni. Miután ismertették a lényeges feltételeket és követelményeket — a szerb és a magyar állampolgárság szükségessége, az űrlapok kitöltése stb. —, elhangzott, hogy a projektumok beadási határideje március 1-jén kezdődik és 31-éig tart. Csóka és Ada község polgárai a hamarosan megnyíló zentai irodához tartoznak. Az előadó a többi közt azt is hangsúlyozta, hogy a vállalkozások székhelyének Vajdaságban kell lennie, és a beruházás is csak a régiónkban valósulhat meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..