Irodalmi pályázat

Irodalmi pályázat

Kortárs magyar szerzők magyar nyelvű műveit várja a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál a reset témakörében június 15-éig.

Mi történik akkor, ha megnyomjuk a reset gombot, és a rendszer leáll, újraindul? Mi történik a társadalommal, a mindennapokkal, a kapcsolatokkal, a világ megszokott működésével? — ezekre a kérdésekre keresi a választ a pályázat.

A 400 000 forint összdíjazású szépirodalmi pályázatra olyan műveket várnak maximum 6000 leütés terjedelemben, amelyeket még sem online, sem nyomtatott formában nem publikáltak, megjelenésük nincs folyamatban, és a pályázat lezárulásáig nem is várható. Minden szerző egyetlen alkotással nevezhet, a szervezők kizárólag jeligés pályázatot fogadnak el.

Az előválogatás után a főzsűri elé a legjobb tizenegy pályamű kerül, ezek közül egyet jutalmaznak fődíjjal, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írást lefordítják angol, cseh, lengyel és szlovák nyelvre, a szerzők bruttó 200-200 000 forint jutalomban részesülnek, valamint meghívást kapnak a PesText fesztiválra.

A közönségdíjra bárki szavazhat majd július 13-a és augusztus 10-e között a fesztivál hivatalos oldalán, ahol a pályázat részletei is olvashatóak.

A világirodalmi fókuszú PesText az ősszel második alkalommal valósul meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) és a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében. Az eseményt a tervek szerint szeptember 22-e és 26-a között rendezik meg.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Pályázat rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Irodalmi pályázat
Pályázat
  • 2020.07.28.
  • LXXV. évfolyam 30. szám
Facebook

Támogatóink