home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Irodalmi Karaván Topolyán, Szabadkán, Újvidéken és Zentán
2018.04.13.
LXXIII. évf. 15. szám
Irodalmi Karaván Topolyán, Szabadkán, Újvidéken és Zentán

Az Irodalmi Karaván elnevezésű rendezvénysorozat a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szervezésében április közepén Vajdaságban négy helyszínen valósul meg. Az Irodalmi Karaván életrehívója és támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Hat fiatal erélyi és kárpátaljai író, költő mutatkozik be Vajdaságban: az Erdélyi Magyar Írók Ligájából Fischer Botond és Varga László Edgár költők, valamint Kárpátaljáról Csornyij Dávid költő, Kertész Dávid író, Marcsák Gergely költő, író és zenész, valamint Shrek Tímea író.
2018. április 17-én 11.25-kor a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtárban rendhagyó irodalomórán beszélget Virág Kiss Anita a szerzőkkel és a középiskolásokkal, melynek témája a Blog az irodalomban, irodalom a blogban lesz, majd szintén 17-én 18 órakor Szabadkán a Városi Könyvtárban mutatkoznak be az alkotók. Április 18-án 19.00 órakor Újvidéken az Európa Kollégiumban lesz író-olvasó találkozó, ahol a Forum Könyvkiadó Intézetből Antalovics Péter vezeti a beszélgetést, végül pedig április 19-én 18 órakor Zentán a Zentai Alkotóházban lesz szó a kortárs irodalom útjáról, az útkeresésről, a kettős határon túliságról, melyet szintén Virág Kiss Anita vezet.
Az itt töltött három napban a Vajdaságban vendégeskedő szerzőknek a szervezők szeretnének ízelítőt adni Vajdaságból, így rövid kirándulásokat biztosítanak részükre Újvidéken, Szabadkán, Topolyán és Zentán.
A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a helyi szervezők – a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár, a szabadkai Városi Könyvtár, az Európa Kollégium és a zentai Thurzó Lajos Oktatási- Művelődési Központ – szeretettel várnak minden szárnypróbálgató írót és költőt, versszeretőt, prózaszerelmest, a sajtó képviselőit és minden kedves érdeklődőt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..