home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Irodaház új köntösben
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2024.07.31.
LXXIX.. évf. 30. szám
Irodaház új köntösben

Az irodák berendezésének megtervezése és a beosztások újragondolása legalább olyan fontos, mint az otthonunk megtervezése. Életünk jelentős részét a munkahelyünkön töltjük, lényeges, hogy ott is jól érezzük magunkat, hiszen a megfelelően kialakított helyiségekkel növeljük a dolgozók termelékenységét, és az üzleti tárgyalás is pozitívabb végeredménnyel zárulhat, ha a megbeszélés kellemes környezetben folyik.

A közelmúltban az adai gyógyszertár irodarészlegének megtervezésével bíztak meg, és új beosztást alakítottunk ki.

Az emeleti részben helyet kapó irodákat a bővítés miatt kellett áttervezni. Volt lehetőség a falak mozgatására, így egy kisebb helyiség falát bontásra ítéltük, és új beosztást alakítottunk ki. Az új falak gipszkartonból épültek.

Az irodák bejárata a lépcsőházból közelíthető meg. Itt egy recepcióspult fogadja az érkező ügyfeleket. A recepcióval szemben egy kisebb várakozót hoztunk létre néhány fotellel, kis asztallal. A recepció és a várakozó terébe dekorációnak mohafalat terveztünk, mely nagyon barátságossá teszi a helyiséget.


A szerző látványtervei

A tárgyalóterem a központi térbe került, és az egyik fala — mely a folyosóval közös — üveg lett, mivel a tárgyalóban sajnos nem lehetett ablaknyílást tervezni. Ez azért is jó megoldás, mert az üvegfal nyitottá teszi a teret. Szellőzőt építettünk be a mennyezetbe, valamint LED-világítást. A tárgyalót majdnem elfelezi a fő fal, illetve a boltív, de mivel ez a rész tartófalként funkcionál, nem lehet elbontani — így egy kicsit belóg ugyan a térbe, de nem zavaró. A nagy, tízszemélyes tárgyalóasztalt úgy alakítottuk ki, hogy a helyiségnek megfeleljen, és az asztalon — a laptopokra gondolva — az elektromos hálózatra való kapcsolódási lehetőségeket is megteremtettük. A televízió helye a szemközti falon van, alatta komód, a falra pedig dekorációs elemek kerültek, melyek körülölelik a készüléket. Színek tekintetében a sötétbarna faszín, a fekete és a sárga dominál. A sárga az irodaszékeknél és a fali képen köszön vissza. Minden ilyen apró részlet hozzájárul az eredményes üzleti tárgyaláshoz.

Az irodák kialakítása a munkafeladatok szerint történt. Minden helyiségben egy, illetve két íróasztal van irattároló szekrénnyel, valamint nyomtatóval. A helyiségekbe fehér, üvegajtós irattartó bútorokat, valamint faszínű íróasztalokat terveztünk.

A legigényesebb iroda az igazgatói szoba lett, ahol fekete bútorok dominálnak. Ide is terveztünk egy kisebb tárgyaló-, valamint íróasztalt. Az igazgatói szobából nyílik egy kisebb helyiség, mely eddig nem volt használatban. Ezt apró kiszolgálóhelyiségnek alakítottuk át, ahol automata kávéfőző és kisebb tároló kapott helyet. A fekete bútorokat okkersárgával párosítottuk, melyek remek kontrasztot hoznak létre.

A várakozóba és egyes irodahelyiségekbe nagy méretű, zöld, cserepes növények kerültek. Minden térben újragondoltuk a világítást, valamint korrigáltuk a konnektorok helyét, számát a számítógépek és a nyomtatók miatt. Minden iroda külön klímaberendezést kapott, de ha van mód rá, akkor központi klímarendszer is beszerelhető — esetünkben ez sajnos nem volt kivitelezhető.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..