home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Irány a Reki!
Tóth Tibor
2022.06.24.
LXXVII. évf. 25. szám
Irány a Reki!

A bácskossuthfalvi Rekreációs Központ június 13-án nyitotta meg kapuit a fürdőzők előtt. A Reki tavaly óta újabb medencével bővült, így a vendégek minden igényét kielégíti. Délelőtti látogatásunk alkalmával kevesen fürödtek a kellemes hőmérsékletű vízben, viszont délutánonként és hétvégéken alig találni szabad helyet a rengeteg zöldfelületet magában foglaló létesítményben.

— A legújabb, az egykori olimpiai helyén épült, 19 x 22 méteres, 460,78 négyzetméter alapterületű, 130 centiméter mély, feszített víztükrű medencét tavaly július 1-je után helyeztük üzembe, így már négy medencével várjuk a fürdőzni, hűsölni vágyókat. A többi medence a megszokott módon üzemel. A 16 x 25 méteres nagy medence — melyet vendégeink főleg úszásra használnak — egyik fele 1,3 méter mély, míg a másik fokozatosan mélyül egészen 2 méterig. A 100 négyzetméter alapterületű wellnessmedencét főleg az idősebbek veszik igénybe, vizét napkollektorokkal melegítjük 26-29 fok körülire. A 8 x 10 méteres gyerekmedence mélysége 50 cm-nél kezdődik, és fokozatosan 90 cm-ig mélyül. A felsoroltak mellett a fürdő területén játszótér, strandröplabda- és homokfocipálya is található. A Reki 2016-beli megnyitása óta a tavalyi volt a második legjobb szezonunk. Forró nyárban reménykedem, habár Medárd napján esett az eső — mondta Kucor Róbert, a Reki igazgatója.


Kucor Róbert

Hamarosan indul az úszóiskola, melyre kilencven gyerek jelentkezett. A foglalkozásokat három csoportban és időpontban tartják meg, egy csoport tíz órán keresztül sajátíthatja el a sportág alapjait két kiváló szakember, Sztánkó Árpád és Csernai Botond vezetésével. A terasz alatti gyorséttermet és a Reki étkezdéjét egy bajmoki vállalkozó üzemelteti az elkövetkező időszakban. Slavenko Miler, a Miler Salaš tulajdonosa elmondta, kezdetben lángost, pljeskavicát, sült kolbászt, gíroszt és csirkehúsból készült ételeket kínálnak a vendégeknek, de az új szakácsok munkába állítása után bővítik a választékot, és bécsi szeletet, Karađorđe-szeletet, valamint különféle rostélyos ételeket is készítenek. Az étterem július 1-jén nyit.

A belépésért az elmúlt évhez képest többet kell fizetni. A medencék tisztítására használt vegyszerek és az ipari áram megnövekedett ára miatt a Reki vezetősége is kénytelen volt drágítani. A Moravica-kártyával érkezők ötéves korig nem fizetnek belépőt, az öt és tizenöt év közötti gyerekeknek 150, a felnőtteknek pedig 200 dinárba kerül a napijegy. A kártya nélküliek esetében ötéves korig szintén ingyenes a belépő, az öt és tizenöt év közötti gyerekek 300, a felnőttek pedig 400 dinárt fizetnek a belépőért. Napozóágy 300 dinárért bérelhető, a visszaszolgáltatáskor 100 dinárt visszakap a vendég.

Az idén végzett nyolcadikosok számára ballagóbulit szerveznek, de természetesen az esti fürdőzés és a különféle zenés estek is folytatódnak a nyár végéig. A legkisebbeket hétvégenként hamarosan gyerekprogramok, légvár, trambulin és játszóház várja. A különféle tartalmak még szervezés alatt állnak, az érdeklődők naprakész információkat a Reki Bácskossuthfalva Facebook-oldalán találhatnak.


A 16 x 25 méteres medencében úszni is lehet 

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..