home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Irány a Dráva mente a Hazajáró csapatával
MTVA
2020.05.27.
LXXV. évf. 22. szám
Irány a Dráva mente a Hazajáró csapatával

Szeszélyesen kanyarog a Dráva kelet felé, érzi, lassan bevégzi útját. Bal partján Somogy és Baranya int neki búcsút. A néprajz és a földrajz Ormánságnak nevezi ezt a tájat, amelynek lakossága hagyományosan református. Egyedülálló festett kazettás templomaik az ősi magyar jelképrendszer elemeit hordozzák. Ez a sajátos népi kultúrájú vidék a török óta keresi régi önmagát, de peremhelyzete, gazdasági potenciálja és Trianon nem engedi kilépni az elfeledettség árnyékából.

A természeti adottságok, az ártéri erdők, a mocsárrétek, az évszázados tölgyerdők, a gazdag élővilág és ezek őre, a Duna-Dráva Nemzeti Park garancia arra, hogy a mezőgazdaság és a népi hagyományok mellett a turizmus lehessen a kitörési pont a 21. század hajnalán.

Nyeregbe pattan a Hazajáró stábja Patkó Bandi és a Tenkes kapitánya hazájában, hogy kerékpáron látogassa meg Dráva mente elfeledett kincseit.


Adás: M5 – május 30.  (szombat) 18:05
 

Ismétlés: 

M5 – május 31. (vasárnap) 05:00

Duna World – május 31. (vasárnap) 19:30 


 MTVA/Hazajáró

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..