home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Interaktív földrajzóra
Martinek Imre
2018.02.13.
LXXIII. évf. 6. szám
Interaktív földrajzóra

​​​​​​​Rendhagyó földrajzórának lehettek aktív részesei február 13-án a torontálvásárhelyi Moša Pijade Elemi Iskola felsős tanulói.

Az ötletet Horváth Gábor muzslyai földrajztanár hozta, aki a szentmihályi és a farkasdi (Farkaždin) tanintézmények után, a harmadik szolgálati helyén is igyekezett szó szerint testközelbe hozni a fekete kontinenst: Afrikát. Azon belül pedig Nigériát. Az élménytöbbletet voltaképpen Al-Mubarak Dogo Salman jelentette. Egy, a nigériai joruba törzsből származó, huszonéves végzett jogász, akit az Élet (s benne a szerelem!) a közelmúltban szólított a bánsági Nagybecskerek városába.
 

A találkozó nyitányában Nigériát – egy remekbe szabott prezentációján keresztül, Balogi Szilárd torontálvásárhelyi hetedikes mutatta be. Ehhez kapcsolódott aztán egy tematikai dokumentumfilm, melynek narrációjához a vendég saját személyes történeteiből is kötött egy-egy csokornyit. Az angol nyelven folyó előadás szövegét szerbül Kamrás Leóna, a vendégelőadó barátnője tolmácsolta, magyarul pedig Horváth tanár úr.

A szervezők megítélése szerint a közel másfél órás találkozó ezúttal is „célba ért“. Sőt, mi több, várható, hogy szép számmal lesznek a bemutatkozó előadást szívesen vendégül látó újabb helyszínek is a Bánságban.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..