Interaktív földrajzóra

Interaktív földrajzóra

​​​​​​​Rendhagyó földrajzórának lehettek aktív részesei február 13-án a torontálvásárhelyi Moša Pijade Elemi Iskola felsős tanulói.

Az ötletet Horváth Gábor muzslyai földrajztanár hozta, aki a szentmihályi és a farkasdi (Farkaždin) tanintézmények után, a harmadik szolgálati helyén is igyekezett szó szerint testközelbe hozni a fekete kontinenst: Afrikát. Azon belül pedig Nigériát. Az élménytöbbletet voltaképpen Al-Mubarak Dogo Salman jelentette. Egy, a nigériai joruba törzsből származó, huszonéves végzett jogász, akit az Élet (s benne a szerelem!) a közelmúltban szólított a bánsági Nagybecskerek városába.
 

A találkozó nyitányában Nigériát – egy remekbe szabott prezentációján keresztül, Balogi Szilárd torontálvásárhelyi hetedikes mutatta be. Ehhez kapcsolódott aztán egy tematikai dokumentumfilm, melynek narrációjához a vendég saját személyes történeteiből is kötött egy-egy csokornyit. Az angol nyelven folyó előadás szövegét szerbül Kamrás Leóna, a vendégelőadó barátnője tolmácsolta, magyarul pedig Horváth tanár úr.

A szervezők megítélése szerint a közel másfél órás találkozó ezúttal is „célba ért“. Sőt, mi több, várható, hogy szép számmal lesznek a bemutatkozó előadást szívesen vendégül látó újabb helyszínek is a Bánságban.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Interaktív földrajzóra
Bánáti Újság
  • Kónya-Kovács Otília
  • 2020.05.27.
  • LXXV. évfolyam 21. szám
Interaktív földrajzóra
Bánáti Újság
Facebook

Támogatóink