Intenzív szerb nyelvi tanfolyam

Intenzív szerb nyelvi tanfolyam

A Magyar Nemzeti Tanács – az ösztöndíjprogram keretein belül – intenzív szerb nyelvi tanfolyamot szervez annak érdekében, hogy a szerbiai felsőoktatási intézménybe felvételiző egyetemisták szerb nyelvtudását olyan szintre fejlesszék, amellyel könnyebben vehetik a szerb nyelven történő továbbtanulás jelentette akadályokat.

Az anyanyelven szerzett tudás a legminőségesebb ismeret. A szülőföldön folytatott felsőoktatási továbbtanulás pedig annak záloga, hogy itthon is boldogulhatunk szerzett képzettségünkkel és szakértelmünkkel. Ennek egyik esélye és lehetősége, hogy anya-nyelvünkön kívül minél több nyelvet, de mindenekelőtt környezetünk nyelvét, a szerb nyelvet minél tökéletesebben ismerjük meg.

Ennek érdekében a Magyar Nemzeti Tanács harmadik osztályos középiskolások részére az idén is ingyenes 80 órás, két részből álló, megfelelő tudásszintű nyári szerb nyelvi felzárkóztató képzést szervez 2020. július 6-a és 17-e között hét helyszínen: Adán, Magyarkanizsán, Óbecsén, Szabadkán, Temerinben, Topolyán és Zentán, de az érdeklődők számától függően új helyszíneken is. A képzés az újvidéki Európa Kollégiumban fejeződik be 2020. július 20-ától egyhetes közös nyelvi táborozással. Számunkra is nagyon fontos mindenki egészsége, ezért minden óvintézkedést betartunk megőrzése érdekében!

Jelentkezni a Magyar Nemzeti Tanács nyári szerb nyelvű képzésére a diákok osztályfőnökénél, vagy az oktatas@mnt.org.rs villámpostacímen és a 024/524-534-es telefonszámon lehet.

Jelentkezési határidő 2020. június 1-je.


A Magyar Nemzeti Tanács programja megvalósul Magyarország Kormányának támogatásával — a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Értesítés rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Intenzív szerb nyelvi tanfolyam
Értesítés
  • 2020.05.27.
  • LXXV. évfolyam 22. szám
Facebook

Támogatóink