Inóc-hegység – Festői utazás a Vág mentén a Hazajáróval
MTVA
2020.10.17.
LXXV. évf. 41. szám
Inóc-hegység – Festői utazás a Vág mentén a Hazajáróval

"Elénk tárul az elragadó szép Vágvölgy, minden fordulata egy-egy új, megkapó, festői panorámát mutat elénk. Partjain az ország legódonszerűbb városai. A lombfedte hegyoldalakban úrlakta ősi várkastélyok. Körülöttük csodaszép parkok, minőket csak nagyúri bőkezűség alkothatott valaha. Távolabb az aranyködbe burkolt hegyek ormain emelkedő roppant várromok, amikből még csak nemrég halt ki az élet." (Jókai Mór: Útleírások, A Vág völgye)

Már csak egy kérdés maradt Jókai sorai után: hogy kerülhettük el eddig a Vág-menti Inóc-hegység vidékét? Az Északnyugati-Kárpátok Kisalföldre ereszkedő hegységei közül a Vág és a Nyitra folyók vízválasztóját –  ami alig 1000 méter fölé nyúlik, de látványos természeti kincs – sokrétű geológiai felépítése, szirtjeire és völgyeibe épített öröksége, valamint legendás történetei a honismereti turisták legvonzóbb célpontjává teszi.

Adás:              M5 – október 17.  (szombat)  18.10

Ismétlés:          M5 – október 18. (vasárnap) 05:05

                        Duna World– október 18. (vasárnap) 11.15

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Média rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..