home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Ingyenes talajanalízis Magyarkanizsán
2020.08.25.
LXXV. évf. 33. szám
Ingyenes talajanalízis Magyarkanizsán

Magyarkanizsa Önkormányzata értesíti a községben bejegyzett termelőket, hogy 2020. július 15-én megkezdődött a kérelmek begyűjtése az ingyenes talajmintavételre, melynek célja a mezőgazdasági termőföldek termőképességének agrokémiai elemzése.

Egy termelő maximum 5 ingyenes minta elemzésére jogosult, kizárólag a községben levő földeken, saját és bérelt parcellákon, beleértve az állami mezőgazdasági földeket. Azok a termelők, akiknek vagyonadó-hátralékuk van, annak törlesztéséig nem élhetnek az önkormányzat által finanszírozott ingyenes szolgáltatással.

A tervezett mintavétel darabszáma a községben 338. A jelentkezés az előírt mennyiség betöltéséig tart, de legkésőbb 2020. október 31-éig.

A jelentkezéshez szükséges dokumentáció:

— a parcellák pontos kataszteri száma, melyekre igénylik a talajanalízist;

— a vetett kultúrák megnevezése az adott parcellákon 4 évre előre;

— a személyi szám (JMBG).

A Zentai Mezőgazdasági Szakszolgálat munkatársai végzik az igények begyűjtését, az űrlapok kitöltését, a mintavételt a terepen, valamint a laboratóriumi talajelemzést.

Jelentkezni a szakszolgálat következő telefonszámain lehet: 024/811-846, 062/785-528, 062/785-527. Az eredményeket postai úton kapják meg a termelők a szakszolgálattól.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..