home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Ingyenes talajanalízis
Magyarkanizsa önkormányzata
2016.01.15.
LXXI. évf. 2. szám
Ingyenes talajanalízis

A kalászosok optimális fejtrágyázását támogatja Magyarkanizsa önkormányzata — Magyarkanizsa önkormányzata értesíti a községben bejegyzett gazdaságokat, hogy január 18-ától kezdődik a kérelmek begyűjtése az INGYENES TALAJANALÍZIS igénylésére!

Ez a mintavétel az őszi kalászosok (búza, árpa, zab, tritikálé) illetve az olajrepce nitrogén szükségletének megállapítására (N-min metódus) vonatkozik. A talajelemzés eredményét figyelembe véve a termelő költséget takaríthat meg a tavaszi fejtrágyázás alkalmával az optimális mennyiségben felhasznált nitrát tartalmú műtrágyákkal.

Magyarkanizsa önkormányzata 300 darab mintavétel költségét fedezi kizárólag községbeli termelő községben lévő vetéseiben.  A jelentkezés az adott mennyiség elfogyásáig illetve legkésőbb március 25-ig tart.

A Zentai Mezőgazdasági Szakszolgálat munkatársai végzik az igények begyűjtését, az űrlapok kitöltését, a mintavételt a terepen és a laboratóriumi talajelemzést.

Jelentkezni lehet a Szakszolgálat következő telefonszámain: 024/811-846, 062/785-511.

Az eredményeket postai úton kapják meg a termelők a Szakszolgálattól.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..