home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Ingyenes óvodai ellátás Szabadkán
Szakáll Laura
2023.08.03.
LXXVIII. évf. 31. szám
Ingyenes óvodai ellátás Szabadkán

Ősztől ingyenes lesz az ellátás az iskoláskor előtti intézményekben Szabadkán. Emellett a köz- és közművállalatok működési tervei, a 2022-es évi nyereségük elosztása is napirenden szerepelt, valamint a városi költségvetés első félévi végrehajtását is elfogadták a Városi Képviselő-testület augusztusi ülésén, amelyen összesen 41 pontról szavaztak a tanácstagok.


Fotó forrása: Dr. Pásztor Bálint Facebook-oldala

49,23 százalékot tett ki a költségvetés megvalósulása az idei év első felében, ami 21 százalékkal meghaladja a tavalyi év azonos időszakban elért eredményt – emelte ki dr. Pásztor Bálint.

–Folytatódik a jövedelemadókból és az ingatlanadókból származó bevételek növekedése, és ezúton is köszönöm a polgároknak, hogy a gazdasági világválság, a háború és egyéb nehézségek mellett is rendszeresen fizetik az adót, mert ezzel lehetővé teszik a városnak, az összes közvállalatnak és minden közszolgáltatásnak, intézménynek a működését. Szeretnék köszönetet mondani azoknak az üzletembereknek is, akik Szabadkát választották, hogy itt új munkahelyeket nyissanak. Ennek, és a foglalkoztatás növekedésének köszönhetően a jövedelemadóból is töltődik a költségvetés.

A városi képviselő-testület elnöke hozzátette, az idei év első felében a tartomány is jelentősen több forrást utalt át meghatározott célokra.

Szeptembertől ingyenes ellátásban részesülnek a szabadkai gyerekek a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézményben – a döntés a csantavéri és a györgyéni óvodákat is érinti. A többi óvodában pedig, amit más jogi vagy magánszemély alapított, a város gyermekenként 10 ezer dináros összegig megtéríti a költségeket. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ingyenes lesz a gyermekek tartózkodása a Vackor óvodában is, amelyet a Magyar Nemzeti Tanács alapított.

A testület tagjai támogatták az ingyenes óvodai illetve bölcsődei ellátásra vonatkozó indítványokat.

A Szabadkai Városi Képviselő-testület szeptember elsején városnapi díszülést tart, majd hetedikén kerül sor a következő rendes ülésre.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..