home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Ingyenes cukorszintmérés és tanácsadás Óbecse főterén
Szilágyi Edit
2023.04.29.
LXXVIII. évf. 17. szám
Ingyenes cukorszintmérés és tanácsadás Óbecse főterén

Az óbecsei Cukorbetegség Ellen Küzdő Társaság és a Pharma Maac cég szervezésében tizenötödik alkalommal tartották meg a már hagyománnyá vált, nagy érdeklődésre számot tartó akciót, melynek során ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérést, valamint orvosi tanácsadást igényelhettek a község polgárai.

Óbecsén 3600 regisztrált cukorbeteg van — mondta Radoslav Ivanović, az egyesület elnöke, majd hozzátette, ez nem feltétlenül reális szám, mert legalább még ennyien vannak olyanok, akik vagy nem tudják, hogy már betegek, vagy nem akarnak tudomást venni róla. Ezt az is bizonyítja, hogy az akció során 800 polgár élt az ellenőrzés lehetőségével, és ezúttal sem maradtak el a kellemetlen meglepetések. A rutinvizsgálat diabéteszre utalt olyan személyeknél, akik nem is sejtették, hogy már ebben a kórban szenvednek.

Figyelni kell a szervezet jelzéseire — hangsúlyozta dr. Gondos Attila. Tünet lehet a szomjúság, a fokozott éhségérzet, a hirtelen fogyás, a lassan gyógyuló sebek, a gyengeség, a fáradtság, a zsibbadó végtagok, a homályosodó látás, a gyakori fertőződések, a száraz bőr, az ingerlékenység. Ha valamelyik ezek közül fennáll, érdemes felkeresni az orvost. Az odafigyelés minden korosztályra vonatkozik, da az ötven éven felüliekre hatványozottan. A vizsgálat minden fél évben javallott.

Az egyesület következő akcióját szeptemberre tervezik.

Fényképezte: Szilágyi Edit

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..